Disney Plus Türkiye'de neler var: Disney Plus Türkiye rehberi

428.826 Gösterim
14 Haziran 2022 17:04
Disney Plus Türkiye'de neler var: Disney Plus Türkiye rehberi

Disney Plus Türkiye, bugün itibarıyla yayın hayatına başladı. Lansmanıyla birlikte birçok kullanıcı abone olduğu platformu incelemeye başladı. Biz de, "Disney Plus Türkiye'de neler var?" sorusunu bir rehber eşliğinde cevaplamaya çalışalım istedik.


Disney'in yayın platformu Disney+, Türkiye'deki faaliyetine başladı. Disney+; 170'i orijinal olan 1.000'den fazla film, 16.000'in üzerinde bölümden oluşan 400’den fazla dizi, belgesel ve özel içerik arşivi ve güçlü yerli orijinal yapımlarıyla Türkiye'de kullanıcıların karşısına çıktı. Pekiyi, Disney Plus Türkiye'de neler var? Bu soruya yanıtı, mini bir rehber eşliğinde vermeye çalışalım.

 

Marvel

Disney'in lokomotiflerinden biri Marvel içerikleri. Marvel Sinematik Evreni'nin son on yılda sinemada yarattığı etki, birçok açıdan anaakım gişe sinemasını değiştirdi. Disney+'ta Iron Man ile başlayıp Thor'dan Captain America'ya, Doctor Strange'ten birçok Marvel karakterinin bir araya geldiği Avengers'ın hikâyelerine kadar -hakları Sony'de olan Tom Holland'lı solo Spider-Man filmleri hariç- tüm MCU filmleri Disney+ Türkiye'deki yerini aldı.

 

Platformda Marvel Sinematik Evreni'ni farklı alternatif şekillerde deneyimleme seçenekleri de bulunuyor. MCU filmlerini, vizyon tarihleri ve oluşturulan anlatı içerisinde bölünen fazlar olarak izleyebilmenin yanı sıra filmleri anlatı içerisindeki kronolojik sırayla da deneyimleyebilirsiniz.

 

Disney+'ın Kasım 2019'da ABD'de faaliyete başlamasıyla Marvel Sinematik Evreni'nin dizi tarafının da startı verilmiş oldu. Platformda yayınlanan ve MCU içerisinde hikâye açısından filmleri tamamlayıcı roldeki WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If...?, Hawkeye, Moon Knight ve şu an için en güncel Marvel dizisi olan Ms. Marvel'ı, platform üzerinden izleyebilirsiniz.

 

Platformdaki Marvel içerikleri sadece bunlarla sınırlı değil. Geçtiğimiz yıllarda Disney'in Fox'u satın almasıyla hakları kendisine geçen X-Men, Deadpool, Fantastic Four gibi filmlerin yanı sıra geçmişte yayınlanmış X-Men, Spider-Man gibi çizgi dizilere de ulaşabilirsiniz.

 

Star Wars

Bünyesinde LucasFilm'i bulunduran Disney, dolayısıyla platformu Disney+'ta onlarca farklı Star Wars içeriğine de ev sahipliği yapıyor. Üç farklı dönemde yapılmış üç üçlemeden oluşan Skywalker külliyatının yanı sıra, Disney+'a özel The Mandalorian, Visions, The Book of Boba Fett ve en güncel Star Wars dizisi Obi-Wan Kenobi'ye Disney+'tan ulaşabilirsiniz.

 

Marvel içeriklerinde olduğu gibi, dizi ve filmleri Star Wars evreninin kronolojisine göre deneyimleyeme seçeneğinin de olduğunu hatırlatalım. Tüm bunların yanı sıra The Clone Wars, Rebels gibi Star Wars çizgi dizilerine ve LEGO Star Wars içeriklerine de platformda ulaşabilirsiniz.

 

Disney imzalı yapımlar

Disney, birçok alt markaya sahip olsa da, kendi imzasını taşıyan yapımlardan oluşan geniş bir kataloğu da bulunuyor. Yakın dönemde izleyiciyle buluşan Jungle Cruise, Cruella gibi yapımlardan Büyük Hazine, Karayip Korsanları, Narnia gibi çok izlenen macera serilerine; Aslan Kral, Mulan, Moana, Ralph ve İnternet, Enkanto, Zootropolis, Karlar Ülkesi gibi animasyon türünün en iyi örneklerinden Mary Poppins, Çılgın Cuma, Komik Tuzak, Acemi Prenses gibi Disney'in komedi klasiklerine varan onlarca farklı Disney imzalı yapıma platform üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Pixar

Animasyon denilince akla ilk sıralarda gelen bir başka efsane ise Pixar. Oyuncak Hikâyesi, Arabalar, İnanılmaz Aile gibi serilerin yanı sıra Kayıp Balık Nemo, Yukarı Bak, Ters Yüz, Coco, Soul gibi özellikle türü sevenlerin kalbinde yer etmiş birçok önemli animasyona imza atan Pixar'ın tüm filmleri, Disney+'ta kendine yer buluyor. Uzun metraj filmlerin yanı sıra, Pixar imzalı olan ve bazısı En İyi Kısa Animasyon kategorisinde Oscar'a uzanmış kısa filmler de Pixar kategorisinde yer alıyor.

 

National Geographic içerikleri

Belgesel severlerin Disney+'ta en sık başvuracağı katalog ise kuvvetle muhtemel National Geographic içerikleri. National Geographic imzalı onlarca belgesel veya gerçek hayattan uyarlanmış yapımların yer aldığı katalogda, genç girişimcilerden Mayalar'ın sırlarına, okyanuslardan dünyanın kayıp şehirlerine varan bir yelpazede içeriklere ulaşmak mümkün. Ünlü oyuncu Jeff Goldblum'un farklı hikâyeler arasında gezindiği dizisi Jeff Goldblum'un Dünyası, Oscar ödüllü belgesel Free Solo, 2018 yılında tüm dünya gündemine oturan bir hikâyeyi anlatan Büyük Kurtarış ve her bir sezonunda kendi alanında çığır açmış Albert Einstein, Pablo Picasso ve Aretha Franklin'in hikâyesi anlatan antoloji dizisi Deha, bu anlamda öne çıkan yapımlar.

 

Akıllarda yer etmiş klasik diziler

Disney+, yayınlandıkları döneme damga vuran, izleyenlerin tekrar tekrar dönmek isteyeceği ve henüz tanışmamış olanların da keyifle keşfedebileceği efsane ve klasik statüsündeki birçok diziyi de kütüphanesinde bulunduruyor. Lost, How I Met Your Mother, Modern Family, The Simpsons, Grey's Anatomy, The X-Files, Prison Break, Buffy the Vampire Slayer, bu klasik dizilerden yalnızca bazıları.

 

Yakın dönemin öne çıkan dizileri

Disney+'ın kütüphanesinde diziler anlamında uğrak noktası olacak tek yer klasikler değil. Disney+'ta, aralarında Disney'in hisse çoğunluğuna sahip olduğu Hulu dizileri ile FX yapımlarının da yer aldığı birçok yakın dönem dizisi de izleyiciyle buluşuyor. Pam & Tommy, What We Do in the Shadows, How I Met Your Father, High Fidelity, Dave, The Dropout, Dopesick, Single Drunk Female gibi yakın dönemde çıkmış ve ilgi çeken diziler, bu anlamda kullanıcıların keşfetmeyi arzulayabileceği dizilerden yalnızca birkaçı.

 

Ödüllü & klasik filmler

Disney'in Fox'u almasıyla 20th Century Studios ve Searchlight Pictures'ın kütüphanesine de bünyesine katmış oldu. Disney'in kendi geniş kütüphanesi, bu içeriklerle birleşince, sinema tarihine adını yazdırmış birçok ödüllü ve klasik filmi bir arada görme şansına erişmiş oluyoruz. Aksiyon ve macera klasikleri Zor Ölüm, Hız Tuzağı, Avatar, Cennetin Krallığı; 25. Saat, Altıncı His, TRON gibi kült filmler; Black Swan, Nomadland, Pi'nin Yaşamı, Suyun Sesi, Büyük Budapeşte Oteli, Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri gibi ödül sezonuna damga vurmuş yapımlar, Disney Plus Türkiye kütüphanesinde kullanıcıları bekliyor.

 

Yerli yapımlar

Platformun lansmanıyla birlikte Disney+'ın ilk yerli dizisi Kaçış da izleyiciyle buluşmaya başladı. İlerleyen dönemde; Gri, Dünyayla Benim Aramda, Avcı ve hâlâ hazırlık aşamasında olan birçok yeni yerli dizi daha platformdaki yerini alacak. Bunların yanı sıra; Mucize Doktor, Son Yaz, Sen Çal Kapımı gibi diziler de platformun kütüphanesinde yer alıyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.