Disney Plus önümüzdeki aylarda yayınlayacağı Türk dizilerini duyurdu

29.873 Gösterim
2 Aralık 2022 18:01
Disney Plus önümüzdeki aylarda yayınlayacağı Türk dizilerini duyurdu

Türkiye’de 14 Haziran’da yayın hayatına başlayan Disney Plus, 1 Aralık Perşembe sabahı gerçekleştirdiği basın toplantısında Türk yapımı altı yeni dizi duyurdu.


Türkiye’de 14 Haziran’da yayın hayatına başlayan Disney Plus, 1 Aralık Perşembe sabahı gerçekleştirdiği basın toplantısında Türk yapımı yeni içeriklerini duyurdu. İlk 5.5 ayında üç orijinal dizi yayınlayan platform, önümüzdeki aylarda yayınlayacağı 6 içeriği daha resmi olarak açıkladı.

 

Lansman gününde Kaçış dizisini yayınlamaya başlayan Disney+ Türkiye, eylül ayında Dünyayla Benim Aramda dizisini ekranlara getirdi. Aktif olarak Ben Gri dizisini yayınlamayı sürdüren platform, içerik takviminin yayınlanmaması nedeniyle tüm yerli dizilerini yakında etiketiyle duyurdu.

 

Yapımcılığını BKM'nin üstlendiği Aktris, yetenekli bir yıldızın gizemli hikayesine odaklanıyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği, son olarak Sen Yaşamaya Bak adlı filmin senaryosuna imza atan Hakan Bonomo'nun kaleme aldığı filmin başrolünde Yargı dizisinin yıldızı Pınar Deniz yer alıyor.


Yapımcılığını Med Yapım'ın üstlendiği RU kod adlı dizi, Ege'de geçen sıra dışı bir aşk hikayesini konu ediniyor. Taylan Yapıcı'nın yaratıcılığını üstlenip senaryosunu Yeşim Çıtak ile birlikte kaleme aldığı dizinin başrolünde Meryem Uzerli yer alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna ise Bahadır Karata ile Burak Çaldır oturuyor.

 

Platformun Med Yapım imzalı bir diğer dizisi Numen, bilim-kurgu ile aşkı sentezliyor. Yaratıcılığını Zafer Külünk'ün üstlendiği dizinin başrollerinde Halit Ergenç, Songül Öden ve Melis Sezen yer alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Özer Feyzioğlu, Boran Güney ve Erhan Yürük oturuyor.

 

Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği Arayış dizisinin başrollerini Aslı Enver ile Mehmet Günsür paylaşıyor. Önümüzdeki günlerde Kurak Günler adlı filmi vizyona girecek olan Emin Alper'in yönetmen koltuğunda oturduğu dizi gizemli bir adadaki bir kadının kendisini arayış hikayesine odaklanıyor. Dizinin senaryosunu Nükhet Bıçakçı ile Özlem Yücel ikilisi kaleme alıyor.

 

Platformun Ay Yapım imzalı bir diğer dizisi olan El Turco, Hasan Balaban'ın efsanevi destanını konu ediniyor. Son olarak Babil dizisine imza atan Uluç Bayraktar'ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrolünde Can Yaman yer alıyor. Dizinin senaryosunu Kerem Deren ile Çisil Hazal Tenim kaleme alıyor.

 

Platformun 29 Ekim'de tanıtımını yayınladığı, yapımcılığını Lanistar Media'nın üstlendiği Atatürk dizisinin başrolünde Aras Bulut İynemli yer alıyor. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği dizi, Atatürk'ün çocukluk yıllarından milli mücadele dönemine kadarki yaşamına odaklanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.