Disney ile Sony, hakları Sony'de olan Marvel filmlerinin dijital gösterimleri için bir anlaşma imzaladı

5.543 Gösterim
22 Nisan 2021 13:01
Disney ile Sony, hakları Sony'de olan Marvel filmlerinin dijital gösterimleri için bir anlaşma imzaladı

Disney ile Sony, film hakları Sony'de olan Marvel karakterlerinin yer aldığı filmlerin Disney+ kataloğunda yer alması için bir anlaşmaya imza attı. Buna göre, hakları Sony'de olan Spider-Man, Venom gibi filmler 2022'den itibaren Disney+'ta yer alacak.


Sony, bu ayın başında Netflix ile imzaladığı özel bir anlaşmanın akabinde bu kez Disney ile bir anlaşmaya vardı. 2022 yılından itibaren geçerli olacak anlaşmaya göre, hakları Sony'de olan Marvel karakterlerinin yer aldığı filmler, 2022 yılından itibaren Disney+'ta gösterilebilecek. Özel lisans anlaşmasının geçerli olmasından itibaren Spider-Man, Venom, Morbius gibi karakterlerin filmleri Disney+ kataloğuna dahil olabilecek.

 

Sony, nisan ayı başında Netflix ile imzaladığı anlaşmayla 2022'den itibaren 2 yıl boyunca Sony içeriklerinin ABD'de vizyonu sonrası ilk dijital gösterimlerinin Netflix'te gerçekleşmesi gibi maddelerin yer aldığı lisans paketine onay vermişti. Bu anlaşmayla Netflix'in, Sony içeriklerinin tamamında Disney'e karşı önceliği bulunuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.