DC Evreni'nin yeni projeleri nihayet belli oldu: Superman: Legacy, Batman & Robin, Green Lantern...

6.299 Gösterim
1 Şubat 2023 09:22
DC Evreni'nin yeni projeleri nihayet belli oldu: Superman: Legacy, Batman & Robin, Green Lantern...

DC Studios eş başkanı ve yönetmen James Gunn, DC Evreni'nin merakla beklenen gelecek projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Superman: Legacy, yeni bir Batman ve Robin filmi, Green Lantern gibi birçok yeni içeriğin duyurusu yapıldı. 


DC Studios eş başkanı ve yönetmen James Gunn ve Peter Safran Aralık ayında DC Studios'ta köklü değişikliklerin olacağını, bunlardan birinin artık Superman rolünde Henry Cavill'in olmayacağı ve bazı projelerin iptal edildiği, daha detaylı bilginin ise ocak ayında paylaşılacağı yönünde açıklama yapmıştı. 

 

Yeni nesil Superman hikâyesinin yıllarca sürdürülebilir olmasını arzulayan James Gunn ve Peter Safran, bu doğrultuda Superman hikâyesini gençleştirmeye ve alternatif bir boyuta taşımaya karar verdiler. Ancak yeni yapılan açıklamada da görüldüğü üzere Henry Cavill ile farklı bir DC projesi için görüşülebileceğini dair de tekrar yeşil ışık yakıldı.

 

Yapılan yeni açıklamada Peter Safran DC Evreni'nin bir çoklu evren olarak var olduğunu ancak başlıkların tek bir evrende var olacağını söyledi. 2025 ile 2027 yılları arasında yayınlanacak olan ve Gunn ile Safran ikilisinin Gods and Monsters olarak adlandırdığı bu ilk fazın en öne çıkan yapımı, 11 Temmuz 2025'te gösterime gireceği açıklanan, James Gunn'ın kaleme aldığı Superman: Legacy filmi diyebiliriz. Bu isimle beraber duyurulan projeler arasında, bir Batman ve Robin filmi olacak olan The Brave and the Bold, Wonder Woman'ın doğduğu yer Themyscira ve oradaki Amazonlu kadınların hikâyesini konu alacak dizi Paradise Lost, gizem dizisi Green Lantern gibi önemli DC karakterlerinin yer aldığı yapımların yanı sıra Booster Gold ve Swamp Thing gibi daha az bilinen karakterlerin merkezinde olacağı projeler de yer alıyor.

 

James Gunn'ın imza atacağı animasyon dizi Creature Commandos, Suicide Squad filmlerinde yer alan Amanda Waller'ın Viola Davis'in karaktere bir kez daha hayat vereceği spin-off dizisi Waller, Justice League'in çok daha ölümcül ve daha sert çözümler uygulayabilen bir versiyonu olarak adlandırılabilecek süper kahraman topluluğu The Authority'yi anlatan film ve Superman'in kuzenini Supergirl oalrak göreceğimiz film Supergirl: Woman of Tomorrow de açıklanan yapımlar arasında yer alıyor.

 

DC Studios geleceğine dair yapılan açıklamalarda bahsedilen projeler için henüz hiçbir yönetmen ve oyuncuyla anlaşılmadığı belirtildi. Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller ve Zachary Levi gibi isimlerle yola devam edileceği, ancak burada tek istisnanın Henry Cavill olduğu tekrar belirtildi.

 

Safran ve Gunn, DC'de yeni planın yılda yaklaşık iki TV dizisi yayınlamak olduğunu ama bunun için de kaliteden ödün vermeyeceklerini, ayrıca projelerin prodüksiyon anlamında iyileştirici bir şekilde ilerlemesi gerektiğine yönelik adımlar atılacağını da söylediler. 

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.