Dabbe 5 ile yeni Eylül rekoru gelir mi?

7.599 Gösterim
12 Eylül 2014 00:00
Dabbe 5 ile yeni Eylül rekoru gelir mi?
Bugün film sayısı ile zengin bir hafta sonuna giriş yapıyoruz. 2 tanesi yerli film olmak üzere toplam 8 filmin vizyona girdiği 12 Eylül'de, Korkusundan, komedisine, aksiyondan, müzikaline, geriliminden dramasına yine her türden film var. Bu hafta bana göre film yok diyebilmek oldukça güç.

Bu hafta haftanın filmi diyebileceğimiz film kopya sayısı ile de göze çarpan Hasan Karacadağ'ın 8. Filmi Dabbe: Zehri Cin. Hasan Karacadağ filmlerine baktığımızda ortalama bir 400 bin kitlesi var gibi gözükmekte.

Tolga Akıncı: Son iki yıl içinde 4. Filmi olan Hasan Karacadağ için şunu net söyleyebilirim ki her filminde bir öncekinin üstüne bir şeyler katmayı başarıyor. Bu zaman zaman kalite, zaman zaman fikir, zaman zaman da korkutma olarak çıkıyor ortaya. Bu filmde de o kadar iddialı ki korkmayanlara para ödülü koydu. Tüm bunlara baktığımızda film Eylül açılış rekoru ile gelebilir. Eylül filmlerine baktığımızda ilginç bir tesadüfle karşı karşıyayız. Dabbe, Eylül'de vizyona giren serinin 5. Bölümü olan 3. Korku filmi. Diğer ikisi de ilk 6 da yer alıyor. Bu filmin 90binden aşağı açılacağını kesinlikle düşünmüyorum. Rekor getirebilecek olan 102 bin seyirci de olabilir tabii. Belki iddialı olacak ama ben filmin 105 bin ile açılacağını düşünüyorum.

Eren Yağlıcı: Hasan Karacadağ filmlerinin toplam seyirci sayısı 400bini buluyor genelde. İlk hafta sonu ise düşük açılıp, hiç düşmeden aynı tempoda devam ediyor. Fakat bu Dabbe'yi diğerlerinden ayıran en önemli fark çok başarılı bir fragmana sahip olması. +15 yaş sınırı sayesinde liseli öğrencilerin de filmi izleyebilecek olması, rekor kopya sayısı, son dönem sinema seyircisindeki artış da önemli artılar. Eksisi ise 132 dakikalık uzun süresi ve Eylül ayının getirdiği seyirci azlığı olabilir. Okulların açılacağı hafta sonunda gösterim yapmasının artı ya da eksi nasıl etki yapacağını ben de çok merak ediyorum. İki hafta önce vizyona giren, az reklamlı Azazil'in ilk hafta sonunda 35bin yapmış olması tahminimi yüksek tutmamda önemli bir etken. Toplamda 600bin yapacağını düşündüğüm Dabbe: Zehr-i Cin için ilk hafta sonu tahminim 100bin.

TÜM ZAMANLAR EYLÜL REKORLARI (İLK HAFTASONU)
Haftanın ikinci yüksek kopyalı filmi yine bir Türk filmi. Komedi aksiyon tadında olan Stajyer Mafya 117 kopya ile sinema severlerin karşısına çıkıyor.

T.A.: Benim inancıma göre bu tür komedi filmlerinin maalesef bayramda vizyona girmedikçe toplam seyirci sayısının 100 binin üstüne çıkma şansı hiç yok. Daha geçen hafta vizyona giren Şipşak Anadolu'ya göre cast 1 tık üzerinde. Bu yüzden açılış rakamı tahminim 11.000 kişi.

E.Y.: Yüksek kopyayla giriyor olabilir ama aynı geçen hafta Şipşak Anadolu gibi iş yapmayacağını tahmin etmek zor değil. Salon başı seyirci sayısı çok düşük kalacaktır. Tahminim 7bin.
Bu hafta ilginç bir durumla karşı karşıyayız. İki yabancı filminden kopya sayıları aynı. Biri aksiyon tadındaki "Hedefteki Adam" diğeri ise Paris'te geçen bir Amerikan korku filmi "Derin Kabus".

T.A.: Eski James Bon Pierce Brosnan'ın ile bir aksiyon filmi yapalım diyen yapımcılar yanına kimi koyalım tabii ki eski bir bond filmi güzelini. Pratikte güzel fikir ama uygulamada daha çok ev sineması filmi tadı veriyor. Vizyondaki filmlere baktığımızda da korku filmi sevmeyenler için ilk alternatif gibi durmakta. Bu sebeple filmin 15bin kişi ile açılacağını tahmin ediyorum.

E.Y.:İki yüksek kopyalı korku filminin olduğu hafta vizyon yapacak olması yeni film izlemek isteyip de korku filmi sevmeyenlerin bu haftaki en önemli alternatifi olmasına sebep. Yine de çok sinemaya gidilmeyen bu haftada 10bini geçemeyecek gibi. Tahminim: 9bin

T.A.: Yine aynı hafta aynı tür iki filmle karşı karşıyayız. Tıpkı 2 hafta önce olduğu gibi. Film ABD'da çok kötü bir gişeye sahip bizde de farklı bir sonuç olmaz. Tahminim 9 bin.

E.Y.: Dabbe ile aynı zamanda girerek çok kötü karar verdiklerini düşünüyorum şirketin. Zaten yabancı korku filmi kitlesi çok az, bir de karşısında Dabbe olunca sayı çok olmaz. Tahminim 6bin.
Haftanın diğer yeni filmleri ise "Sokak Dansı 5", "Açık Pencereler", "Kim Takar!" ve "Arabani" sinemada değişik tad film arayanlar için bazı sinemalarda vizyona girmiş durumdalar.

E.Y.: Sokak Dansı 5, Açık Pencereler ve Kim Takar filmlerinin üçü de 2bini geçemeyecektir. Arabani ise, yılın en az izlenen filmi sanki bu film olacak. Tahminim: 100 kişi
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.