Cineworld, Birleşik Krallık ve İrlanda'da salon gelirlerinin Covid-19 öncesi dönemi geçtiğini açıkladı

1.738 Gösterim
15 Kasım 2021 16:40
Cineworld, Birleşik Krallık ve İrlanda'da salon gelirlerinin Covid-19 öncesi dönemi geçtiğini açıkladı

Cineworld, ekim ayıyla birlikte sinema salonlarında elde edilen gelirlerin pandemi öncesine yaklaştığını, Birleşik Krallık ve İrlanda'da Covid-19 öncesi dönemin de ötesine geçtiğini açıkladı.


Regal sinema salonlarının da sahibi olan dünyanın en büyük sinema zincirlerinden Cineworld, ekim ayı itibarıyla global anlamda salonlarında elde edilen gelirlerin, pandemi öncesi elde edilen gelirlerin %90 seviyesine geldiğini açıkladı. Reuters'in haberine göre, Birleşik Krallık ve İrlanda'da ekim ayında salonlarda elde edilen gelir, yine Covid-19 öncesi döneme göre %27 artmış durumda. ABD'deki gelirlerin ise önümüzdeki aylarda Covid-19 öncesi dönemin seviyesini yakalaması bekleniyor.

 

Pandemi sebebiyle ertelenen Black Widow, No Time to Die, Dune gibi gişe filmlerinin sırayla vizyona girmesi, salonların ekonomik anlamda toparlanma ivmesini arttırdı. AMC sinema salonları da, geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrek gelirlerinin tahminlerin üzerinde çıktığını açıklamıştı. 

 

Gelecek ay izleyiciyle buluşacak West Side Story, Spider-Man: No Way Home, The Matrix Resurrections gibi filmlerin de bu toparlanma sürecine katkıda bulunması bekleniyor.

Kaynak: Reuters

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.