Çin Yeni Yılı öncesi salgın tehdidiyle sinemalar kapatıldı: Tahmini gişe kaybı $1 milyar!

4.193 Gösterim
24 Ocak 2020 16:05
Çin Yeni Yılı öncesi salgın tehdidiyle sinemalar kapatıldı: Tahmini gişe kaybı $1 milyar!

Çin'de büyüyen coronavirüs tehdidi sebebiyle ülkede kutlanacak Yeni Yıl öncesi sinema salonlarının önemli kısmı kapatıldı.


Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni bir tür coronavirüsün epidemik özellikler göstermesi, ölüm sayısının giderek artması, hastalığın farklı şehir ve ülkelere sıçramasıyla alınan karantina önlemlerine, bölge başta olmak üzere ülkenin geniş bir kısmında sinema salonlarının kapatılması da eklendi. Ülkenin en önemli kutlamalarından Çin Yeni Yılı'nın arifesinde karantina önlemleri giderek arttırılıyor.

 

Ay takvimine göre yılbaşı kabul edilen gün ve sonraki haftayı kapsayan tatil, sinema açısından da ülkenin en verimli periyodu. Geçen yıl bu tatil döneminde Çin genelinde elde edilen toplam hasılat $836 milyon olarak gerçekleşmişti. Potansiyel bir salgına önlem olarak sinemaların kapalı olmasıyla sadece bu hafta içerisinde yaşanacak gişe kaybının ise $1 milyar seviyesinde olacağı belirtiliyor. Karantina şartlarının Şubat ayında da sürmesi ise bu kaybın artmasına neden olabilir. Geçen sene Çin Yeni Yılı'nın da denk geldiği Şubat ayı boyunca Çin genelinde toplam $1,6 milyar hasılat elde edilmişti.

 

Takribi 70 bin sinema salonu bulunan Çin, yıllık $9 milyar bandındaki toplam hasılat miktarıyla ABD'nin hemen arkasında dünyanın en büyük ikinci sinema sektörü olarak yer alıyor.

 

Kaynak: Deadline & Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.