Çin Yeni Yılı'nın kutlanmaya başladığı hafta sonunda toplam $775 milyon hasılata ulaşıldı

2.178 Gösterim
16 Şubat 2021 17:20
Çin Yeni Yılı'nın kutlanmaya başladığı hafta sonunda toplam $775 milyon hasılata ulaşıldı

Çin Yeni Yılı hafta sonunda gösterime giren Detective Chinatown 3 ve Hi, Mom filmlerinin başarılı performanslarıyla Çin genelinde hafta sonu $775 milyon hasılata ulaşıldı. Yalnızca dört günde Detective Chinatown 3 $466 milyon, Hi, Mom ise $245 milyon hasılata erişti.


Çin Yeni Yılı'nın kutlandığı ve resmi tatil olan dönem, Çin sinemalarının en yoğun dönem olarak göze çarpmakta. Geçen yıl pandeminin başlaması nedeniyle Çin Yeni Yılı sırasında hayatın her alanında olduğu gibi sinema da sekteye uğramıştı. Bu yıl ise bölgesel risk durumuna göre salonlarda %50 ile %75 arası kontenjan kısıtlamaları uygulanmasına rağmen gişe anlamında Çin'de görkemli bir Yeni Yıl hafta sonu geride kalmış oldu.

 

2020 yılında gelmesi beklenen fakat pandemi sonrası ertelenen, ülkenin en sevilen serilerinden biri olan Detective Chinatown'ın üçüncü filmi, açılış gününde $161 milyon hasılat topladı ve $109 milyonla tek gün hasılat rekorunu elinde bulunduran Avengers: Endgame'i geride bıraktı. Avengers: Endgame, ABD'de açılış hafta sonunda $357 milyon elde ederken, Detective Chinatown 3 Çin'de ilk üç gününde yaklaşık $400 milyon toplamayı başardı ve bu anlamda da Endgame'i geçmiş oldu. Filmin pazartesi günü elde ettiği hasılat eklendiğinde şu ana kadarki toplam hasılatı $466 milyona erişmiş oldu.

 

Detective Chinatown 3'ün üstün performansı ne kadar beklenen bir durum ise, mütevazı hikâyesiyle dikkat çeken Hi, Mom'ın performansı bir o kadar sürpriz oldu. Üçüncü vizyon gününden itibaren Detective Chinatown 3'ten ciddi anlamda rol çalan film, dört gün sonunda $245 milyon hasılata erişti. Filmin bugün içerisinde toplamda $300 milyonu geçmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Forbes

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.