Çin, 2020 yılı içerisinde toplam hasılatta ABD'yi geride bıraktı

1.768 Gösterim
19 Ekim 2020 17:45
Çin, 2020 yılı içerisinde toplam hasılatta ABD'yi geride bıraktı

Pandemi sebebiyle altı ayı aşkın bir süre sinema salonları kapalı olan fakat salonların açılmasıyla gişe adına pandemiden en iyi dönen ülkelerden biri olan Çin, 2020 yılı içerisinde elde ettiği $2 milyar toplam hasılatla bu kategoride lider olan ABD'yi geride bıraktı.


Geçtiğimiz pazar günü itibarıyla 2020 yılı içerisinde toplam $2 milyar hasılata erişen Çin, 2020'de şu ana kadar $1,94 milyar elde eden ABD ve Kanada'nın toplamını geride bıraktı.

 

Ocak ayının sonu itibarıyla sinemaların kapandığı ve altı ayı aşkın bir süre boyunca kapalı kaldığı Çin'de, sinemalar kademeli olarak ve belli kısıtlamalarla açılmaya başlanmıştı. Eylül ayı sonu itibarıyla ülke geneli sinemaların neredeyse tamamı açılmış durumdayken salon kontenjan sınırı da %50'den %75'e çekilmişti.

 

Ülke geneli salonların açılmasıyla merakla beklenen yerli filmlerin bir bir boy gösterdiği Çin'de, geçen haftalarda Sekiz Yüz (The Eight Hundred) filmi toplamda $450 milyonu geride bırakırken, üç haftadır gösterimde olan My People, My Homeland, hafta sonu elde ettiği $19,1 milyon ile toplamda $360 milyona erişmeyi başardı. Çin sinema sektörünün beklentilerinin olduğu, The Eight Hundred gibi bir epik savaş filmi olan Sacrifice ise 23 Ekim'de Çin genelinde vizyona girecek.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.