Christian Petzold'un yeni filmi Afire'dan ilk fragman yayınlandı

4.362 Gösterim
14 Şubat 2023 16:30
Christian Petzold'un yeni filmi Afire'dan ilk fragman yayınlandı

Alman yönetmen Christian Petzold'un yeni filmi Afire'ın Berlin Film Festivali'ndeki prömiyeri öncesi ilk fragmanı yayınlandı. 


Kendi sinema dilini net bir şekilde çizen, Barbara, Transit ve Undine gibi yapımların yönetmeni Christian Petzold'un son filmi Afire'ın, Berlinale prömiyeri öncesi ilk fragmanı yayınlandı. 

 

Christian Petzold doğa unsurlarından esinlenerek su, ateş ve toprak gibi parçaları yapı taşı olarak kullandığı üçlemenin ilk filmi, tuhaf su perilerinin modern hikâyesiyle 2020 yapımı Undine olmuştu. Kimlik meselelerini, yol ve araba gibi modern nesneler aracılığıyla gösteren ünlü yönetmenin son filmi Afire'da, iki arkadaş olan Leon ve Felix, yazı Baltık kıyısındaki bir evde birlikte geçirerek hem tatil yapmayı hem de çalışmayı planlarlar. Biri ikinci kitabı bitirmeye diğeri de sanat portföyünü toparlamaya çalıştıkları günlerde, Nadja ve Devid onlardan farklı, daha pozitif bir enerjiyle ikiliye dahil olurlar. 

 

İlerleyen günlerde, küçük ve şık arabasıyla yayıncının gelmesi üzerine orman yangınları başlar. Toprağa küller düşer, gökyüzü alev gibi kızarır ve fiziksel gerilim ile sanatsal yüceliği birleştiren dramatik ilişki ağı yeni bir boyuta dönüşür.

 

Afire'ın oyuncu kadrosunda, Undine filminde yönetmenle birlikte çalışan Paula Beer ile Thomas Schubert, Enno Trebs, Langston Uibel, Matthias Brandt gibi isimler yer alıyor. 

 

Berlin Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılacak Afire'ın fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.