Chloé Zhao'nun yönettiği Nomadland, Venedik'ten sonra Toronto Film Festivali'nde de en prestijli ödüle layık görüldü

1.813 Gösterim
21 Eylül 2020 11:40
Chloé Zhao'nun yönettiği Nomadland, Venedik'ten sonra Toronto Film Festivali'nde de en prestijli ödüle layık görüldü

Chloé Zhao'nun yönettiği, Venedik'ten Altın Aslan ile dönen Nomadland, Toronto Uluslararası Film Festivali'nin en prestijli ödülü Halkın Seçimi Ödülü'ne layık görüldü.


Geçtiğimiz günlerde sona eren Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan Ödülü'ne layık görülen Chloé Zhao imzalı Nomadland, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde de en prestijli ödül olan Halkın Seçimi Ödülü'ne layık görüldü. 

 

Son yıllarda Oscar En İyi Film kategorisinin en önemli habercisi konumuna gelen festivalde, 2008'den bu yana Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanan yapımlardan Nadine Labaki imzalı Where Do We Go Now? hariç tüm yapımlar Oscar'da En İyi Film kategorisine aday olurken, bunlardan dördü (Slumdog Millionaire, The King's Speech, 12 Years a Slave, Green Book) En İyi Film Oscarı'na kavuşmuştu. Nomadland'in başrolünde yer alan usta oyuncu Frances McDormand'ın 2017 yılında başrolünü paylaştığı Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmi de Toronto'da Halkın Seçimi Ödülü'ne layık görüldükten sonra 7 dalda Oscar adayı olmuş ve ünlü oyuncuya ikinci Oscar'ını kazandırmıştı. Geçen yıl Toronto'da aynı ödülü kazanıp Oscar'da boy gösteren Jojo Rabbit de Taika Waititi'ye En İyi Uyarlama Senaryo Oscar Ödülü'nü getirmişti.

 

Nomadland'in Halkın Seçimi Ödülü kazandığı kategoride, ünlü oyuncu Regina King'in yönettiği One Night in Miami filmi ikinci, Tracey Deers imzalı Beans filmi ise üçüncü olan yapım olarak seçildi.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.