Cehennem Melekleri 3, Box Office için geliyor

4.860 Gösterim
15 Ağustos 2014 00:00
Cehennem Melekleri 3, Box Office için geliyor
Bu hafta 5 yeni film gösterime giriyor. Bunlardan haftanın filmi diyebileceğimiz Cehennem Melekleri 3'ün Box Office Türkiye listesine ilk sıradan gireceğinden sanırım kimsenin şüphesi yok. İşte haftanın filmleri ve box office tahminleri...

Merhaba,

Uzun bir zamandır Box Office yorumlamak istiyordum. Bir türlü fırsatım olmaz iken geçtiğimiz aylarda tanıştığım ve sinemaya çok meraklı Eren arkadaşımın da değerli fikirleri ve yorumlarını da alarak bir sohbet olarak başlayalım dedik. Her hafta Cuma beraber yazmaya çalışacağız umarım beğenirsiniz.

Bu hafta 5 yeni film gösterime giriyor. Bunlardan haftanın filmi diyebileceğimiz Cehennem Melekleri 3'ün Box Office Türkiye listesine ilk sıradan gireceğinden sanırım kimsenin şüphesi yok. Önceki filme göre kopya sayısında önemli bir artış yakalayan filmin bu artışta sinemalardaki digital salon sayısının artması önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. Digital kopyada, kopya maliyetlerinin bir anda düşmesi film sahiplerinin filmi girip girmemekte tereddüt ettiği sinemalara daha rahat hareket etmesine neden olmakta.

Önceki film tam 2 yıl önce aynı hafta sonunda açılmış 154 kopya ile yaklaşık 95bin ile giriş yapıp 586bine ulaşmıştı.
TA: Ben bu filmin daha yüksek rakamlarda açılıp daha yüksek bir seyirci de kapatacağını düşünüyorum. Özelikle geçen hafta Pazar günkü seçime rağmen Lucy'nın 115bin gibi çok iddialı açılışı karşısında bu filmin Lucy'nin 2 katına yakın bir rakamla açılacağı düşüncelerimi pekiştiriyor. Benim filme ilişkin hafta sonu tahminim en az 225bin kişi ile açılacağı yönünde. Bunu yapabilirse yeni bir Ağustos rekorumuz olacak.

EY: Benim bu tarz gişe yapacak filmlerde kıstasım son zamanlarda Nuh: Büyük Tufan filmi oldu. Nerdeyse bütün salonlar ağzına kadar doldu. Bir çok sinemada aynı Cehennem melekleri 3'te olduğu gibi iki salonda birden oynadı. Ona rağmen üç günlük rakam 243binde kaldı. Diğer karşılaştırma yapabileceğimiz film ise Hızlı Ve Öfkeli serisi. Cehennem Melekleri'nde olduğu gibi erkek seyirci kitlesine hitap eden bu seride her bir film bir öncekinin üzerine koydu fazlasıyla. Serinin son filmini ise 254bin kişi izledi. Ben bu filmin ne Nuh kadar ne de Hızlı ve Öfkeli kadar izleneceğini düşünmüyorum. O yüzden Cehennem Melekleri 3'ün göreceği en yüksek rakam 190bin olur. En altı ise 150bin. Tahminim 175bin.

TA: Eren ile aramızda çok fark olmasa da arada Ağustos rekorunu 208 bin kişi ile elinde tutan Şirinler var. Bakalım yeni rekor gelecek mi?
Kopya sayısına göre gidecek olursak geniş açılan iki aynı tür arka arkaya sıralanıyor. Aslında aynı tür lafı çizgi film olmasından kaynaklanıyorken filmlerden biri direkt kız çocuklarını hedef alırken diğeri de daha çok erkek çocuklarını hedef alan bir çizgi filmle karşı karşıyayız.

TA: Son zamanlarda ABD'da direkt ev sinemasına verilen çizgi filmler bizde sinemalara girmesi biraz moda oldu. Tabii yine bunda etken Digital sinema ☺ 114 lokasyon da vizyona giren Barbie filminin WinX, TinkerBell gibi yine kız çocuklarını hedefleyen filmler kadar çok çalışacağını düşünmüyorum. Belki bunda iki erkek çocuğuna sahip olmam olabilir ☺ Filmin hafta sonu seyirci sayısı beklentim 19bin kişi.

EY: Barbie'yi kesinlikle Tinker Bell ile karşılaştırmak gerekir. Hafta sonu kız çocuklarıyla sinemaya gitmeyi planlayanlar mutlaka bu filme gireceklerdir. Ama animasyon film seçeneği de epey çok bu hafta sonu. Tinker Bell ilk hafta sonunda 36bin kişi tarafından izlenmişti. En fazla Tinker Bell'ın yarısına ulaşabilir ve 16bin diyorum.

Diğer film ise yani Kahraman Şövalye 88 farklı lokasyonda vizyona giriyor.

TA: Bu film diğerinden farklı olarak bir de 3 boyutlu bunu da göz önünde alarak bu filmin de Barbie ile benzer bir seyirci sayısı ile açılacağını düşünüyorum. Tahminim ise 20bin seyirci.

EY:Bence, yakın zamanda vizyona giren Oz Efsanesi'ne benzer yapacaktır. Benim tahminim ise 10-12 bin arası.
TA: Bana göre sınırlı kopya sayısı olan 40'ın az üstünde bir kopya sayısı ile gösterime giren Karabasan ise çok iyi bir Türkçe isme sahip olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı da filmin biraz şansı olabilir ve 10bine yaklaşabilir. Tahminim ise 8bin kişi.

EY: Karabasan ile ilgili olarak hep olumlu yorum okuduk sinema eleştirmenlerinden. Bir çoğuna göre de yılın en iyi korku filmi. Ama sinema seyircisi, özellikle korku film seyircisinin ne kadarı eleştirileri okuyarak sinemaya gidiyor. Belki de bu film vasıtasıyla bunu da öğrenmiş olacağız. Bence 6bin olası.

TA: Erenciğim sinema yazarı arkadaşlar bana kızacaklar ama konuyu açmışken söylemeden edemeyeceğim bence pek etkisi yok. Özellikle Avrupa ve Dünya sineması (festival tarzı) örnekleri hariç. Artık insanların filme gitme konusunda "Sosyal Medya" etkisinin çok daha güçlü bir yönlendirme olduğunu düşünüyorum. Özellikle takip ettiğin ve fenomen olmayan arkadaşlarının film ile ilgili yorumları.

Haftanın son filmi de sınırlı sayıda gösterime giren Ben, Kendim ve Annem. 13 ayrı lokasyonda gösterime girecek olan film bir Başka Sinema filmi.

TA: Meraklıları mutlaka salonlarda yerini alacaktır.

EY: Malesef bu yaz vizyona giren Başka Sinema filmleri gişede beklenilen ilgiyi görmedi. Bu filmin de açılışının bin kişinin altında olacağını düşünüyorum.
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.