Casusluk filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken 9 film

4.538 Gösterim
3 Şubat 2024 22:07
Casusluk filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken 9 film

Sinemada casusluk hikâyelerini merkezine alan filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken 9 filmi derledik.


Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı Kurye (The Courier), sade bir iş insanıyken MI-6 ve CIA tarafından, Soğuk Savaş'ın en gergin döneminin merkezinde yer alan Küba Füze Krizi'nin daha büyük bir felakete dönüşmemesi adına Sovyetlerden istihbarat toplamakla görevlendirilen Greville Wynne'nin hikâyesini anlatıyor.

 

2007 Oscar Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne layık görülen Almanya yapımı Başkalarının Hayatı (Das Leben Der Anderen), 1984 yılı Doğu Almanya'sının vatandaşların özel hayatına kadar giren baskıcı rejiminde, bir sanatçıyı takip etmekle görevlendirilen bir gizili servis ajanının yaşadıklarını konu ediniyor.

 

2016 yılında hayatını kaybeden usta oyuncu Alan Rickman'ın yer aldığı son film olan Ölüm Emri (Eye in the Sky), İngiliz ve Amerikan istihbarat birliklerinin işbirliğiyle Kenya'daki teröristlere uzaktan kontrollü hava araçlarıyla gerçekleştirecek operasyonun, bölgeye bir çocuğun girmesiyle değişen doğasını konu ediniyor.

 

Bu kez de, bir başka usta oyuncu Philip Seymour Hoffman'ın yer aldığı son filmlerden birine gidelim. 2014 yılında hayatını kaybeden Hoffman'a Rachel McAdams, Robin Wright, Daniel Brühl, Grigoriy Dobrygin, Nina Hoss, Vicky Krieps gibi isimlerin eşlik ettiği İnsan Avı (A Most Wanted Man), geçmişi şüpheli bir Çeçen'in illegal yollardan Hamburg'a gelmesi sonrası harekete geçen Alman gizli servisini ve yaşananları konu ediniyor.

 

Bu hafta vizyona giren Argylle'in başrolünde yer alan Henry Cavill'ın bir diğer ajan filmi Kod Adı: U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.), 1960'lı yılların Soğuk Savaş atmosferinde bir CIA ajanı ve bir KGB ajanının dünyayı tehdit eden daha büyük bir tehlikeye karşı birlikte çalışmak zorunda kalmalarını anlatıyor. Aynı isimli klasik diziden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturuyor.

 

Jamie Dornan ve Cillian Murphy'nin başrollerini paylaştığı Anthropoid, Nazi faşizminin mimarlarından SS generali Reinhard Heydrich'e planlanan suikast operasyonunu ele alıyor.

 

Tony Scott'ın yönettiği, Will Smith'in başrolünde yer aldığı Devlet Düşmanı (Enemy of the State), ABD'de Ulusal Güvenlik Ajansı'nın tüm insanları gözetleyebileceği orantısız bir teknolojiyi uygulamaya sokmaya çalışması sırasında yaşanan suçların ortasında kalan bir avukatın hikâyesini anlatıyor.

 

George Clooney'nin yönettiği, Charlie Kaufman'ın kaleme aldığı Tehlikeli Aklın İtirafları (Confessions of a Dangerous Mind), ünlü bir televizyon sunucusu olan Chuck Barris'in, yazdığı anı kitabında kariyeri boyunca sunuculuğun yanı sıra CIA'e bağlı bir tetikçi olduğunu iddia ettiği olayları beyazperdeye aktarıyor.

 

Bir kısmı İstanbul'da çekilen, oyuncu kadrosunda Gary Oldman, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones, Ciarán Hinds gibi usta isimlerin yer aldığı Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy), Soğuk Savaş döneminde, İngiliz İstihbarat Servisi MI6 içerisinde bir Sovyet ajanının köstebek olarak yer aldığı şüphesini araştırması için emekliliğinden geri getirilen eski bir ajanın soruşturmasını konu ediniyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.