Cannes Film Festivali, salgın sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi

1.804 Gösterim
20 Mart 2020 11:03
Cannes Film Festivali, salgın sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi

Cannes Film Festivali'nin yeni tip corona virüs kaynaklı Covid-19 salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.


Covid-19 salgını sebebiyle birçok festival ertelenirken Cannes yönetimi, yaklaşık bir ay boyunca festivali belirlenen tarihleri olan 12-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirme niyetlerini belirtiyordu. Son yaşanan gelişmeler ve bu konudaki dirence getirilen eleştiriler yönetimin fikrini değiştirmişe benziyor. Cannes yönetimi, 19 Mart itibarıyla aldığı kararlar festivali ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. Festivalin gerçekleşeceği yeni tarihlerin netleştiğinde açıklanacağı belirtilirken birçok seçenek arasından festival başlangıcı olarak haziran sonunun öne çıktığı paylaşıldı.

 

Tüm bu gelişmelerden sonra Cannes Film Festivali, ilk kez bir ertelemeye sahne olmuş oldu. Daha önce 1968 öğrenci hareketlerinin başlattığı direnişe destek veren François Truffaut ve Jean-Luc Godard gibi sinemacıların öncülüğünde gerçekleşen eylemlerle o yılki Cannes programı iptal edilmişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.