Candyman'in yönetmeni Nia DaCosta, filmden ilgi çekici bir animasyon teaser yayınladı

1.959 Gösterim
18 Haziran 2020 13:21
Candyman'in yönetmeni Nia DaCosta, filmden ilgi çekici bir animasyon teaser yayınladı

Korku filmi Candyman'in yönetmeni Nia DaCosta, sonbaharda gösterime girecek filmden ilgi çekici bir animasyon teaser yayınladı.


Kapan (Get Out) ve Biz (Us) gibi filmlerle korku türüne farklı bir soluk getiren Jordan Peele'ın yapımcı koltuğunda oturduğu Şeker Adamın Laneti (Candyman), salgın ortaya çıkmasa geçtiğimiz hafta gösterime girmiş olacaktı. Vizyonu 25 Eylül 2020 tarihine ertelenen filmin yönetmeni Nia DaCosta, filmin odağındaki Candyman karakterinin orijiniyle ilgili hazırladığı özel bir animasyon çalışmayı kişisel Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

 

Bir teaserdan çok iki buçuk dakikalık bir kısa film formunda olan video, siyahların yıllar boyunca yaşadığı şiddet ve ölümlerden farklı farklı hikâyeler sunarken bu öyküleri animasyon kuklalarla anlatıyor. Yaşanan ırkçılık temelli şiddet ve sosyal eşitsizlik gibi konulardaki Black Lives Matter mücadelesi, George Floyd'un öldürülmesinden sonra daha da büyürken, filmin kısa süreli anlatısı güncelin yansımasını içermeyi de başarıyor.

 

Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo, Vanessa Williams, Tony Todd gibi isimlerin yer aldığı filmden yayınlanan animasyon teasera aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.