Bu hafta sonu sinemalarda seyirci sayısı ne kadar olacak?

3.028 Gösterim
21 Ekim 2022 12:41
Bu hafta sonu sinemalarda seyirci sayısı ne kadar olacak?

Uzun süre sonra sinema salonlarının neredeyse hepsinde yer alan birbirinden farklı türün izleyici kitlesine hitap eden üç film gösterime giriyor. Salonların yeniden hareketlenmesinin arifesinde, sinema işletmecileri ve programcılarına gişe beklentilerini sorduk.


Bu hafta sonu gösterime giren Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey, Bandırma Füze Kulübü ve Black Adam filmlerinin her biri 300'ü aşkın sinemada gösterime giriyor. Kısaca hangi sinemaya gidilirse gidilsin, üç filmle de karşılaşmak mümkün.

 

Bu üç filmin de tür ve hedef kitle bakımından apayrı filmler olması sektör adına ayrı bir sevindirici haber. Maalesef birçok sefer aynı oyuncunun oynadığı filmlerin, aynı tür filmlerin veyahut aynı hedef kitleye hitap eden filmlerin eş zamanlı vizyona girebildiğini görmekteyiz.

 

Sinema işletmecileri bu hafta sonu Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey'in ilk sırada, Black Adam'ın ikinci sırada ve Bandırma Füze Kulübü'nün ise 3. sırada olacağını öngörüyor.

 

Altı sinema programcısı ve işletmecisinden aldığımız tahminlerin ortalamalarına göre;

 

Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey: 170-210 bin seyirci

Black Adam: 135-180 bin seyirci

Bandırma Füze Kulübü: 77-102 bin seyirci

 

Bir sinema işletmecisi Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey'in 260-290 bin aralığına kadar çıkabileceği tahminini yaparken, önemli bir sinema zincirinin üst yöneticisinin tahmini ise filmin 140-200 bin aralığında seyirciye ulaşacağı yönünde.

 

Black Adam filminin tahminlerine baktığımızda ise en yüksek tahmin 160-230 bin aralığında belirtirken en düşük tahmin ise 80-150 bin aralığında geldi.

 

Bandırma Füze Kulübü filminde ise en yüksek tahmini155-195 bin aralığında olurken filmin en düşük tahmini ise 30-55 bin oldu.

Hafta sonu gişe bilgileri her pazartesi olduğu gibi yine sitemizden açıklanacaktır. Herkese bol sinemalı günler.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.