Box Office Türkiye: Zayıf geçen hafta sonunda Türk İşi Dondurma liderliğini sürdürdü

3.120 Gösterim
1 Nisan 2019 18:53
Box Office Türkiye: Zayıf geçen hafta sonunda Türk İşi Dondurma liderliğini sürdürdü

Gişe anlamında zayıf geçen hafta sonunda Türk İşi Dondurma az farkla da olsa seyirci bazında gişe liderliğini sürdürdü.


Yılın başından beri gişede süregelen durgunluk 29-31 Mart hafta sonu ile ayrı bir boyuta ulaştı (Her ne kadar pazar günü seçim sebebiyle belli bir saate kadar sinemalar kapalı olsa da bu durumdan bahsedebiliriz, zira geçen senenin aynı dönemine göre düşüş oranı 61%, yine yerel seçime denk gelen 2014'ün aynı hafta sonuna göre düşüş ise 23%). Üç gün boyunca 59.843 kişi tarafından izlenen Türk İşi Dondurma, Box Office Türkiye'nin zirvesindeki yerini korudu. 60 bin seyirciden az bir sayıyla hafta sonu gişe lideri olmayı başaran bir önceki yapımı bulmak için tam 39 hafta öncesine, 29 Haziran-01 Temmuz 2018 hafta sonuna gitmemiz gerekiyor (Jurassic World: Fallen Kingdom, dördüncü hafta sonunu 50.478 seyirciyle birinci sırada kapatmıştı).

 

Geçtiğimiz hafta sonunda ilk onda yer alan filmlerin toplam seyirci sayısı 277.169 kişi. Yine benzer şekilde, ilk onda yer alan filmlerin toplam seyirci sayısının bu miktardan daha düşük olduğu hafta sonuna erişmek için yine yaz aylarına, 17-19 Ağustos 2018 hafta sonuna gitmemiz gerekiyor. Bu tablo da gösteriyor ki, son yıllarda Ocak-Şubat döneminin yoğunluğunu bir miktar taşıyan Mart ayı, bu yılki krizle birlikte Türkiye'de sinemada nadas dönemi olan yaz aylarının performansına yakınsamış durumda. Nisan ayı gişesi için umut vadeden yapım ise, yılın merakla beklenen filmi Avengers: Endgame.

 

Listenin geri kalanında da filmler birbirini yakından takip ettiler. Dördüncü hafta sonunu geride bırakan Captain Marvel, 57.427 seyirciyle ikinci sırada yer alırken, vizyondaki beşinci hafta sonunu deviren Öldür Beni Sevgilim, 42.410 seyirciyle üçüncü sırada yer aldı. 35.332 seyirciyle Wonder Park kendine dördüncü sırada yer bulurken, hafta sonunun en çok gişe yapan yeni filmi The Professor and the Madman 22.126 seyirciyle beşinci sırada yer alabildi.

29 - 31 Mart 2019 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.