Box Office Türkiye: Yaklaşık bir milyon seyirciyle tüm zamanların Ekim rekoru!

5.779 Gösterim
31 Ekim 2016 16:50
Box Office Türkiye: Yaklaşık bir milyon seyirciyle tüm zamanların Ekim rekoru!

Birbirinden iddialı yapımların peşi sıra vizyona girmesiyle 28-30 Ekim hafta sonu, bir milyona yakın seyircinin sinema salonlarına akın ettiği bir hafta sonu oldu. Ekim ayına ait tüm zamanların en fazla seyirci çeken hafta sonu rekorunun gelmesinde aslan payı ise İkimizin Yerine, Ekşi Elmalar ve Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmlerinin oldu.


Box office verilerine baktığımızda, tüm zamanların en verimli Ekim ayı performanslarından biriyle karşılaşıyoruz. Bu ayın son hafta sonu olan 28-30 Ekim tarihleri arasında, tam 987.035 biletli seyirci sinema salonlarında yerini aldı. Bir de şöyle belirtelim; bu rakam, Ekim ayına ait tüm zamanların en fazla seyirci çeken hafta sonu rekoru! Bu rekorun gelmesine vesile olan ise Box Office Türkiye'nin ilk üç sırasında yer alan İkimizin Yerine, Ekşi Elmalar ve Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmleri oldu. Öyle ki, hafta sonu sinemaya giden her on kişiden yedisi, tericihini bu üç filmden birine kullandı. Geçen haftanın Box Office Türkiye lideri İkimizin Yerine, zirvedeki yerini korumayı başarırken, gösterimdeki ilk hafta sonunu yaşayan Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi Ekşi Elmalar 236.494 biletli seyirciyle açılışını yaptı. Majid Majidi'nin yönettiği Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi ise, ilk hafta sonunda 183.524 seyirci rakamıyla Box Office Türkiye'ye üçüncü sıradan giriş yaptı.

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı Cehennem (Inferno), üçüncü hafta sonunda listenin dördüncü sırasında yer alırken, Tom Cruise'lu Jack Reacher: Asla Geri Dönme (Jack Reacher: Never Go Back) kendine beşinci sıradan yer buldu.

 

Box Office Türkiye'nin ilk üçünde yer alan filmlerin yanı sıra, 4 Kasım'da vizyona girecek Doktor Strange ve Dağ 2 gibi seyirci potansiyeli yüksek filmlerle birlikte, önümüzdeki hafta sonu bir milyonun üstüne çıkan bir seyirci rakamı da görmemiz oldukça olası duruyor.

28-30 Ekim 2016 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.