Box Office Türkiye: Sömestr döneminde 5,8 milyon seyirci salonlardaki yerini aldı!

3.182 Gösterim
6 Şubat 2019 16:20
Box Office Türkiye: Sömestr döneminde 5,8 milyon seyirci salonlardaki yerini aldı!

Geride kalan yaklaşık iki haftalık sömestr döneminde takribî 5,8 milyon seyirciye bilet kesildi. Aynı periyot içerisinde en çok seyirci çeken film ise BKM yapımı Can Dostlar oldu.


18 Ocak - 03 Şubat tarihleri arasına denk gelen sömestr döneminde toplam 5.825.183 seyirci salonlardaki yerini aldı. 2018 sonu itibarıyla iyice belirginleşen, sektördeki en büyük payı elinde bulunduran salon zincirinin sahibi firma ile yapımcılar arasındaki anlaşmazlık sonucu vizyon takviminin belirsizleşmesi ve beklenen filmlerin bu dönemde gösterime girmemesi, sömestr dönemi toplam seyirci sayısına da yansıdı. Öyle ki 2013'ten bu yana seyircinin en az rağbet gösterdiği sömestr dönemini geride bırakmış olduk.

 

Vizyon takviminin belirsizliğini avantajına çeviren yapımlar da yok değildi. 18 Ocak'ta gösterime giren ve sömestr ilk gün performansı açısından yılın en iyi sonucuna imza atan BKM yapımı Can Dostlar, iki haftalık sömestr döneminde bir milyonun üzerinde seyirci tarafından izlendi. Sömestrın son günlerinde gösterime giren Organize İşler Sazan Sarmalı, sadece üç günde 923.663 seyirci tarafından izlenerek sömestr döneminin en çok izlenen ikinci filmi oldu. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya, Ralph ve İnternet gibi animasyonlar ile M. Night Shyamalan'ın yeni filmi Glass, bu dönem içerisinde kalburüstü gişe performansı sergileyen yapancı yapımlar oldular.

 

Sömestr dönemindeki dominant gişe filmi eksikliği ise iki haftalık periyodun ilk hafta sonu sayılarıyla iyice ayyuka çıktı. Organize İşler'in devam filmi 1400 salonda gösterime girmenin avantajıyla üç günde yaklaşık 924 bin seyirci tarafından izlenirken, tatil döneminin ilk hafta sonunda lokomotif film yoksunluğundan ötürü toplam seyirci sayısı sadece 1.072.647 olarak gerçekleşti. Bu sonuç da son beş yılın en düşük miktarı olarak kayıtlara geçti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.