Box Office Türkiye Özel: Gişe rekortmeni Rafadan Tayfa serisinin üçüncü filmi geliyor

9.337 Gösterim
20 Şubat 2020 14:10
Box Office Türkiye Özel: Gişe rekortmeni Rafadan Tayfa serisinin üçüncü filmi geliyor

İkinci filmiyle animasyon film seyirci rekorunu kıran Rafadan Tayfa serisinin üçüncü halkası için hazırlıklar başladı.


Türkiye’nin en büyük animasyon stüdyosu olan İSF Studios, Rafadan Tayfa serisinin üçüncü filmi için kolları sıvadı. TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisi Rafadan Tayfa’nın ilk sinema filmi Dehliz Macerası 1.802.339 seyirciyle gişede büyük bir başarı yakalarken, şimdiye kadar 3.402.669 seyirci tarafından izlenen ikinci film Göbeklitepe ise tüm zamanların animasyon film rekorunun yeni sahibi oldu.

 

Box Office Türkiye’nin sorularını cevaplayan Rafadan Tayfa’nın yapımcı ve yönetmeni İsmail Fidan, Göbeklitepe ile kendi kategorilerinde önemli bir başarıya imza attıklarını söyleyerek hala vizyonda olan filmin 3,5 milyona yaklaşan gişe rakamıyla sinema seyircisinden tam not aldığını ifade etti. Sinema sektörünün 2019’un ilk yarısında yüzde 45.1’lik bir seyirci kaybı yaşadığını hatırlatan Fidan, sürecin hem kendileri hem de diğer yapımcıları zorladığını; ancak 27 Aralık’ta vizyona giren Göbeklitepe’nin sektör için umutları tazelediğini söyledi. 

Televizyon ve sinema seyircisinin farklı motivasyonlarının bulunduğunu ifade eden Fidan, şunları söyledi:

 

"Rafadan Tayfa çizgi serisinin TRT Çocuk’taki başarı grafiğini, beyaz perde ile taçlandırmak için çok çalıştık. Televizyondaki başarınız sinema seyircisi için önemli bir kriter; ancak tek motivasyon değil. Bu noktada sinema seyircisi, her anlamda sizden çok daha güçlü performans bekliyor.

 

Geriye dönüp baktığımızda Rafadan Tayfa Dehliz Macerası, hem kendi seyircimiz hem de bizi ilk kez seyredecek kitle için önemli bir eşikti. Biliyorsunuz Dehliz Macerası, vizyona girdiği ilk haftadan itibaren sinema salonlarını doldururken çok sayıda rekora da imza atmıştı. İSF Studios olarak bu eşiğin, Dehliz Macerası ile başarılı bir şekilde geçildiğini düşünüyoruz. Ekip olarak televizyondaki dersimizi iyi çalışmıştık. Televizyon seyircisinin motivasyonları ve alımlamaları konusunda deneyimliydik; ancak sinema başka bir dünya. Açıkçası sinema seyircisinin rasyonalitesi ve duygusu karmaşık bir kombinasyon ve siz bunu çözmek zorundasınız. Bu anlamda Dehliz Macerası, Göbeklitepe için bize rehberlik etti diyebiliriz."

25 Aralık 2020 tarihinde gösterime girmesi planlanan Rafadan Tayfa 3 her anlamda standardı daha yukarı koymak için çalıştıklarından bahseden Fidan, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Eğer başarı istiyorsanız seyirci için çıtanızı sürekli yukarı taşımak zorundasınız. TRT ile ortak yapım olan Dehliz Macerası, Türk sinema tarihi için önemli bir kilometre taşıydı ve yaklaşık 1 milyon 850 bin civarında bir gişe elde etmişti. Göbeklitepe ise serinin ilk filminin gişe başarısını neredeyse ikiye katlayarak kendi kategorisinde tüm zamanların en çok izlenen filmi oldu. Hala vizyonda ve şu an 3,5 milyona yaklaşan bir seyirci sayısı var ve bu rakam daha da artacak. Yanlış hatırlamıyorsam bu rekor en son sekiz yıl önce kırılmıştı. Göbeklitepe bu anlamda hem Türkiye’de hem de vizyona girdiği Avrupa’da önemli bir başarıya imza attı. Bunun için bize önce gönüllerini sonra da salonlarını açıp güvenen sinema sahiplerine, salonları dolduran, bilet kuyruğu bekleyen tüm seyircimize  bu süreçte bize her türlü desteği veren TRT yönetimine  ve ayrıca gece demeden gündüz demeden her seansımızı salonumuzu an ve an takip edip bizlere raporlayan ve doğru stratejiyi kurmamızı sağlayan CGV Mars dağıtıma da çok teşekkür ederiz.

 

Şimdi bizi çok daha zor bir süreç bekliyor. Biliyorsunuz Rafadan Tayfa Göbeklitepe’de serinin üçüncü filmi için bazı ipuçları vermiştik. Yeni filmimizi bu yılın son çeyreğine yetiştirmek istiyoruz. Şimdiden müjdeliyorum. Serinin üçüncü filmi hem senaryo olarak hem de animasyon olarak çok daha güzel olacak."

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.