Box Office Türkiye: Organize İşler Sazan Sarmalı, toplamda 3 milyon seyirciye yaklaşarak ilk filmi şimdiden geride bıraktı!

5.420 Gösterim
18 Şubat 2019 18:36
Box Office Türkiye: Organize İşler Sazan Sarmalı, toplamda 3 milyon seyirciye yaklaşarak ilk filmi şimdiden geride bıraktı!

Organize İşler Sazan Sarmalı, vizyondaki üçüncü hafta sonunda da gişe liderliğini sürdürdü.


Henüz vizyona girmeden belli tartışmaların odağında olan, ertelemeli olarak vizyona girdiğinde Box Office Türkiye'nin birinci sırasındaki yerini bırakmayan Organize İşler Sazan Sarmalı'nın, yapılan sürpriz bir açıklamayla 15 Şubat itibarıyla Netflix'te yer aldığı beyan edilmişti. Gündeme gelen mevzuyla ilgili konuşulan tüm detayların yanı sıra, geleneksel dağıtımda henüz ikinci haftasını geride bırakan yerli bir gişe filminin, eş zamanlı online olarak seyirciyle buluşmasının sinemalardaki gişesini nasıl etkileyeceği de merak edilen bir başka husus olmuştu. En azından filmin üçüncü hafta sonu performansı için şunu söyleyebiliriz; bu durum filmin gişesinde çarpıcı, daha doğrusu manalı bir değişime yol açmamışa benziyor. Organize İşler'in devam filmi, üçüncü hafta sonunda yaklaşık 46%'lık bir azalmayla 359.464 seyirci tarafından izlendi. Bahsi geçen üçüncü hafta sonu düşüş oranının, benzer kalibrede yerli devam filmlerinde görülen ortalama bir oran olduğunu söyleyebiliriz. Örnek vermek gerekirse, geçen yıl gösterime giren Arif v 216, üçüncü hafta sonunda yaklaşık 45% düşüş yaşamıştı.

15-17 Şubat hafta sonunda üç yeni yapım, Organize İşler 2'yi takip eden filmler oldular. Hep Yek 3 Titrettin Beni, 148.653 seyirciyle açılışını ikinci sırada gerçekleştirirken, bir diğer yerli film Bir Aşk İki Hayat, 129.821 seyirciyle üçüncü sırada kendine yer buldu. James Cameron'ın yapımcılığını üstlendiği Alita: Battle Angel, 74.932 seyirciyle dördüncü sıradan listeye girerken, Lego Filmi 2 64.186 seyirciyle ikinci hafta sonunu listenin beşinci sırasında kapattı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.