Box Office Türkiye - Mart 2018 raporu: Sinemaya giden her iki seyirciden biri Ailecek Şaşkınız'ı tercih etti

5.733 Gösterim
6 Nisan 2018 16:50
Box Office Türkiye - Mart 2018 raporu: Sinemaya giden her iki seyirciden biri Ailecek Şaşkınız'ı tercih etti

Toplam 44 filmin gösterime girdiği mart ayında 6 milyonu aşkın seyirci salonlardaki yerini alırken, sinemaya giden yaklaşık iki seyirciden birinin tercihi Ailecek Şaşkınız oldu.


Geride bıraktığımız ay içerisinde toplam 6.276.735 adet bilet kesilirken, seyircinin 77%'si yerli filmleri tercih etti. 02 Mart'ta gösterime giren Ailecek Şaşkınız mart ayı boyunca 3.111.972 biletli seyirci tarafından izlenerek ay süresince gişe liderliğini korumayı başardı. Mart ayı en çok izlenen filmler listesinin ilk üç sırasında yerli filmler bulunurken, Yiğit Özşener ve Nejat İşler'in başrolünü paylaştığı Kaybedenler Kulübü Yolda ile Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı Hadi Be Oğlum listede sırasıyla ikinci ve üçüncü sıralarda yer aldılar. Alicia Vikander'li Tomb Raider ve Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe (Red Sparrow) ise ilk beşte yer alan yabancı filmler oldular.

Toplam hasılatın yaklaşık 78 milyon TL olduğu ay boyunca dikkat çekici bir diğer detay ise dağıtımcılara göre seyirci dağılımında gerçekleşti. CGV Mars Dağıtım, 6.276.735 seyircinin 65,31%'ini filmlerine çekerek bu alanda birinci sırada yer aldı. Mart ayı ikinci sırasında bir milyon civarı seyirciyle UIP yer alırken, yarım milyona yaklaşan seyirci sayısıyla TME Films üçüncü sıradaki dağıtımcı oldu. Box Office Türkiye - Mart 2018 detaylı infografiğine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.