Box Office Türkiye: Birden fazla iddialı yeni filmin olduğu hafta sonunda seyirci sayısı ne kadar olacak?

1.693 Gösterim
11 Kasım 2022 10:49
Box Office Türkiye: Birden fazla iddialı yeni filmin olduğu hafta sonunda seyirci sayısı ne kadar olacak?

Sinema sezonunun başlamasıyla salonlardaki hareketlilik bir miktar artmıştı. Bu hafta vizyona giren yeni filmlerle tekrardan bir ivme yakalanması olası gözüküyor. Bu yeni filmlerin açılış hafta sonlarında ne kadar seyirciye ulaşabileceklerine dair beklentileri sinema işletmecileri ve programcılarına sorduk.


Marvel'ın yeni filmi Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), aile komedisi Müstakbel Damat, kara komedi örneği Tamirhane, animasyon filmler Niloya ile Karlar Kraliçesi ve Prenses, hafta sonunda vizyona giriyor. Birbirinden farklı seyirci grubuna hitap eden bu filmlerin açılış hafta sonlarında ne kadar seyirciye ulaşabileceklerini dokuz farklı sinema programcısı ve işletmecisine sorduk.

 

Marvel Sinematik Evreni'nin 4. fazının son filmi olan Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), sinema işletmecilerinin tahminlerine göre haftanın yeni filmleri arasında en yüksek seyircili açılışına imza atacak gibi duruyor. Sinemacıların tahminlerinin ortalamasına göre, Black Panther 2'nin 122 bin ile 156 bin seyirci bandında bir açılışla vizyona merhaba demesi bekleniyor. Filmin açılışında 100 bin seyirci bareminin altında kalabileceğini belirtenler olduğu gibi 200 bin seyirci baremini zorlayabileceğini düşünenler de mevcut.

Haftanın öne çıkan yeni yerli filmlerinden Müstakbel Damat'ın açılışıyla ilgili sinema işletmecilerinin tahminleri 81 bin ile 108 bin seyirci bandında toplanıyor. İlker Ayrık imzalı filmin hafta sonunda bir ivme yakalaması hâlinde 100 bin bareminin üzerinde bir açılışı gerçekleştirebileceği düşünülüyor.

 

Bir diğer öne çıkan yerli film ise Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Merve Dizdar, Bülent Şakrak gibi isimlerin yer aldığı Tamirhane. Sinema işletmecilerinin tahminlerinin ortalamasına göre, filmin 53 bin ile 72 bin seyirci bandında bir açılışa imza atması bekleniyor. Seyircinin reaksiyonuna göre filmin 100 bin baremini zorlayabileceğini düşünen sinema işletmecileri de bulunuyor.

Bilhassa pandemi sonrası dönemde gişenin önemli aktörlerinden biri olan animasyon türünün iki yeni örneği hafta sonunda izleyiciyle buluşuyor. Sinema işletmecilerinin tahminlerinin ortalamasına göre, Niloya filminin 39 bin ile 53 bin seyirci bandında, Karlar Kraliçesi ve Prenses'in ise 64 bin ile 84 bin seyirci bandında bir açılışla vizyona merhaba diyebilecekleri düşünülüyor. Son üç haftanın gişe lideri Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey, bu iki filmin rakibi olacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.