Box Office Türkiye: Barbie 400 bin seyirci baremini buldu, Oppenheimer Nolan'ın en iyi açılış yapan filmi oldu

9.849 Gösterim
24 Temmuz 2023 21:46
Box Office Türkiye: Barbie 400 bin seyirci baremini buldu, Oppenheimer Nolan'ın en iyi açılış yapan filmi oldu

Barbie ve Oppenheimer, Türkiye'de de salonları doldurdu. Bu iki filmin domine ettiği ve 850 bine yakın seyircinin salonlardaki yerini aldığı hafta sonu, 2023'ün şu ana kadarki en yüksek seyircili hafta sonu olurken, toplam seyircide yaz aylarının hafta sonu rekoru kırılmış oldu.


Barbenheimer, bir internet fenomeninden fazlası olduğunu kanıtladı. İki büyük stüdyo filminin aynı hafta sonunda vizyona girmesiyle dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de seyirciler salonlardaki yerini aldı. Greta Gerwig imzalı Barbie, ilk hafta sonunda 397 bin 247 seyirci tarafından izlenerek yoğun hafta sonunun lideri olurken, yılın en iyi üçüncü açılış performansına imza attı. Barbie, yabancı filmler arasında tüm zamanların en iyi 18. açılışını gerçekleştirirken, Christopher Nolan imzalı Oppenheimer ise 360 bin 41 seyirciyle açık ara farkla- yönetmenin ülkemizdeki en iyi açılış yapan filmi oldu. Toplamda 850 bine yakın seyircinin sinemalara gittiği hafta sonu, 2023'ün şu ana kadarki en yüksek seyircili hafta sonu olurken, toplam seyircide yaz aylarının hafta sonu rekoru kırılmış oldu.

 

Bir önceki hafta sonunun Box Office Türkiye lideri Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), Barbenheimer fırtınası sırasında 36 bin 506 seyirci tarafından izlendi ve listenin üçüncü basamağında kendine yer buldu. Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi, 20 bin 885 seyirciyle haftayı dördüncü basamakta kapatırken, Elemental: Doğanın Güçleri ise 6 bin 669 seyirciyle listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

21 - 23 Temmuz 2023 hafta sonu seyirci sayılarının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.