Box Office Türkiye: Âkif, seyirci bazında gişenin yeni lideri!

3.695 Gösterim
27 Eylül 2021 17:50
Box Office Türkiye: Âkif, seyirci bazında gişenin yeni lideri!

Mehmet Âkif Ersoy'un İstiklâl Marşı'nı yazış sürecini anlatan Âkif, yaklaşık 55 bin seyirciyle Box Office Türkiye'nin yeni lideri oldu.


Haftanın yeni filmlerinden biri olan ve Kurtuluş Savaşı dönemiyle birlikte İstiklâl Marşı'nın yazılış sürecini odağına alan Âkif filmi, ilk hafta sonunda 55 bin 112 seyirci tarafından izlendi ve Box Office Türkiye'ye birinci sıradan giriş yaptı. Âkif, böylelikle pandemi döneminin en iyi açılış yapan yerli filmi oldu.

 

Yapımcısı ve dağıtımcısının ortak kararıyla 10 TL indirimli bilet fiyatıyla gösterime giren film, seyirci bazında listenin zirvesinde yer alırken, hasılat bazında hafta sonunun birincisi Patron Bebek 2: Aile Şirketi (The Boss Baby: Family Business) oldu. 38 bin 208 seyirci tarafından izlenerek seyirci bazında ikinci sırada yer alan film, 848 bin 105 TL ile bu anlamda ilk sırada bulunan yapım oldu.

 

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Luka (Luca), 18 bin 433 seyirciyle listenin üçüncü basamağında yer alırken, Marvel filmi Shang-Chi ve On Halka Efsanesi (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) ise 16 bin 782 seyirciyle dördüncü sırada kendine yer buldu. Toplamda 205 bin 460 seyirciye ulaşan film, Hızlı ve Öfkeli 9 ile Black Widow'dan sonra bu yıl içerisinde 200 bin seyirci baremini aşan üçüncü yapım oldu. 

 

Box Office Türkiye hafta sonu listesinin beşinci sırasında ise yer alan yapım ise 13 bin 996 seyirciyle gösterimdeki ikinci hafta sonunu geride bırakan Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası (Escape Room: Tournament of Champions) filmi oldu.

24-26 Eylül hafta sonunun seyirci sayılarının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.