Box Office Türkiye: 17,7 milyon seyirciyle tüm zamanların en iyi yıl başlangıcı!

10.233 Gösterim
27 Şubat 2017 17:21
Box Office Türkiye: 17,7 milyon seyirciyle tüm zamanların en iyi yıl başlangıcı!

Yılın ilk iki ayı (8 hafta 3 gün) baz alındığında, 17,7 milyon seyirciyle gişede tüm zamanların en iyi yıl başlangıcını geride bıraktığımız hafta sonunda, Recep İvedik 5 liderliğini sürdürdü.


Box Office rakamlarının düzenli tutulmaya başlandığı tarihten beri, her yılın ilk iki ayı (8 hafta 3 gün) baz alındığında, aynı dönemde 17,7 milyon seyircinin sinemalara akın ettiği 2017 yılı yeni bir rekorun sahibi olmuş oldu. Bu rekorda payı büyük olan Recep İvedik 5, ikinci hafta sonunda 1.254.692 biletli seyirci tarafından izlenerek tüm zamanların en çok izlenen filmi olma iddiasını sürdürdü.

Hafta sonunun iki yeni filmi Resident Evil: Son Bölüm ve Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz, kendilerinden bir önceki filmlerle benzer bir açılış yaparak Box Office Türkiye'ye ilk beşten girmeyi başardılar. Resident Evil serisine final yapan Resident Evil: Son Bölüm listenin ikinci sırasında yer alırken, animasyon film Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz listeye dördüncü sıradan giriş yaptı.

 

John Wick 2, üçüncü hafta sonunda listenin üçüncü sırasında yer alırken, yine vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Karanlığın Elli Tonu Box Office Türkiye'nin beşinci sırasında yer aldı.

 

Bir parantez de büyük bir skandala ev sahipliği yapan Oscar töreninin yıldızı Moonlight'a açalım. Ödülü sunan isimlerden Warren Beatty'ye yanlış zarfın verilmesi sonucu En İyi Film ödülünün hatalı bir şekilde -üç dakikalığına- La La Land'e verildiği gecede, En İyi Film Oscarının "asıl" sahibi olan Moonlight, Türkiye'de ikinci hafta sonunda listenin onuncu sırasında yer aldı. Filmin büyük Oscar zaferi sonrası salon sayısında ilerleyen günlerde bir miktar artış bekleyebiliriz.

24 - 26 Şubat 2017 "Hafta Sonu Box Office Türkiye" detaylı sıralamasını görmek için tıklayınız.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.