Box Office Çin: 2021'e hızlı girildi, yılbaşı hafta sonu gişe rekoru geldi

4.225 Gösterim
4 Ocak 2021 16:15
Box Office Çin: 2021'e hızlı girildi, yılbaşı hafta sonu gişe rekoru geldi

Yeni yıla hızlı bir giriş yapan Çin sinemalarında, 1 Ocak'ta erişilen yaklaşık $92 milyon ile yılın ilk günü hasılat rekoru, yılbaşı hafta sonunda ulaşılan yaklaşık $198 milyon hasılatla birlikte ise yılbaşı hafta sonu rekoru kırıldı.


Covid-19 pandemisi sonrası 2020'nin yaklaşık altı ayında sinemaların tamamen kapalı olduğu Çin, salonları kademeli açma sürecinden sonra yerli filmlerin vizyondaki etkisiyle önemli sonuçlar almaya devam ediyor. Normalleşme sürecini büyük oranda tamamlayan Çin sinema sektörü, yeni yılla birlikte bu momentumu rekorlara çevirmeye başladı.

 

1 Ocak'ta ülke genelinde yaklaşık $92 milyon hasılat toplanmasıyla yılın ilk günü hasılat rekoru kırılırken, hafta sonu boyunca toplanan $198 milyonla ise yılbaşı hafta sonu rekoru kırıldı. Geçen yıl salgının patlak vermesiyle Çin Yeni Yılı hafta sonunda sinemalar kapatılmıştı. Bu yıl ise Çin Yeni Yılı hafta sonunda (12-14 Şubat), merakla beklenen yerli filmlerden Detective Chinatown 3'ün gösterime girmesiyle $500 milyonu aşan toplam hasılat hedefleniyor.

 

Rekorun geldiği yılbaşı hafta sonunda vizyonun yenilerinden A Little Red Flower, yaklaşık $80 milyonla listenin ilk sırasında yer aldı. Film hafta sonu öncesi gösterimlerden elde ettiği hasılatlarla birlikte şimdiye kadar yaklaşık $115 milyona ulaştı.

 

Vizyonun bir diğer yeni yerli filmi Warm Hug, $50,2 milyonla açılışını ikinci sırada gerçekleştirirken, geçen hafta sonunun lideri Shock Wave 2, $33,8 milyonla üçüncü sırada yer aldı. Disney'nin ABD'de Disney+'ta yayınlanan animasyonu Soul ise, ikinci hafta sonunda açılış hafta sonunda elde ettiği miktarı neredeyse ikiye katlayarak yaklaşık $14 milyon hasılata erişti. Filmin Çin'de çok olumlu eleştiriler aldığı özellikle not düşülüyor. Wonder Woman 1984 ise üçüncü hafta sonunda düşüşünü sürdürdü ve yılbaşı hafta sonunda yalnızca $300 bin hasılata ulaşabildi. Film şimdiye kadar Çin'de toplam $25 milyon, dünya genelinde ise $118,5 milyon hasılata erişti.

 

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.