Box Office ABD: Wonka, 39 milyon dolarla gişeye zirveden giriş yaptı

1.778 Gösterim
18 Aralık 2023 12:14
Box Office ABD: Wonka, 39 milyon dolarla gişeye zirveden giriş yaptı

Timothée Chalamet'nin başrolünde yer aldığı Wonka, ABD'de ilk hafta sonunda 39 milyon dolar hasılata erişerek gişenin yeni lideri oldu.


Roald Dahl imzalı tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından biri olan Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın ikonik karakteri Willy Wonka'nın gençliğine odaklanan Wonka, ABD'de ilk hafta sonunda 39 milyon dolar hasılata ulaştı ve Box Office ABD'ye birinci sıradan giriş yaptı. 125 milyon dolar prodüksiyon maliyetine sahip olan film, ilk üç gününde globalde ise 151,4 milyon dolara erişti.

 

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes), beşinci hafta sonunda 5,8 milyon dolarla ikinci sıradaki yerini korurken, globalde toplamda 289,7 milyon dolar hasılata ulaştı.

 

Bir önceki hafta sonunun lideri Çocuk ve Balıkçıl (The Boy and the Heron), 5,17 milyon dolarla ikinci hafta sonunu üçüncü sırada kapatırken, Godzilla Minus One 4,88 milyon dolarla kendine dördüncü basamakta yer buldu. Animasyon film Troller Hep Beraber (Trolls Band Together) ise 4 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (15 - 17 Aralık 2023) 

 

1- Wonka - 39 milyon dolar

2- Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) - 5,8 milyon dolar 

3- Çocuk ve Balıkçıl (The Boy and the Heron) - 5,17 milyon dolar

4- Godzilla Minus One - 4,88 milyon dolar

5- Troller Hep Beraber (Trolls Band Together) - 4 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.