Box Office ABD: Ülkedeki yıllık hasılat kaybı $5 milyarı bulabilir

3.642 Gösterim
14 Nisan 2020 15:40
Box Office ABD: Ülkedeki yıllık hasılat kaybı $5 milyarı bulabilir

Covid-19 salgınının en sert vurduğu ülke konumundaki ABD'de, 2020 yılı boyunca yaşanacak hasılat kaybının $5 milyarı bulabileceği belirtiliyor.


Gün geçtikçe daha ölçeği daha da büyüyen salgının yarattığı sisten geleceği öngörmek giderek zorlaşıyor. Bir ay öncesinde sinema, spor faaliyetleri gibi sosyal etkinliklerin mayıs içerisinde yeniden hayatımıza girebileceği konuşulurken, gelinen noktada yazın sonunu bile kestirmek güç. Vaziyet bu olunca birçok alanda olduğu gibi sinemada da salgının yaratacağı ekonomik tahribatın hesapları yapılmaya çalışılıyor. THR'da yayınlanan son rapora göre, salgının merkezlerinden ABD'de 2020 yılında yaşanacak hasılat kaybının $5 milyarı bulabileceği belirtiliyor.

 

Gower Street Analytics'in raporuna göre, ABD sinemalarında normalleşme sürecinin temmuz ortasında başlayacağı öngörülen senaryoda, kısaca belirtmek gerekirse olabilecek en iyimser olasılıkta bile, Box Office ABD'nin yıllık kaybı %40 dolaylarında olacak. ABD yıllık toplam hasılatının geçen yıl $11,4 milyar seviyesinde olduğunu göz önüne alırsak, en iyi senaryoda bile kayıp $4,5 milyar olarak belirtiliyor. Yıl sonuna gelindiğinde toplam hasılatın $7 milyara ulaşamamış olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. ABD'de toplam hasılatın $7 milyarın altında kaldığı son yıl 1998 idi.

 

ABD ve Çin'de ayrı ayrı $5 milyar seviyelerinde hasılat kaybı bekleniyor olmasının, birkaç hafta öncesinde yapılan 2020 dünya geneli hasılat kaybının $20 milyar civarında olacağı tahmininin sağlaması niteliğinde.olduğunu söyleyebiliriz.

 

Stüdyo ve dağıtımcılar tarafından yapılan ertelemeler sonrasında, sinema salonlarının vizyon tarihi hâlâ 17 Temmuz olarak geçerliliğini koruyan Nolan imzalı Tenet ile normalleşme sürecine girebileceğine dair iyi niyetli bir umudun olduğunu da belirtelim.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.