Box Office ABD: Top Gun: Maverick'ten Tom Cruise'un kariyerini taçlandıran açılış!

3.473 Gösterim
30 Mayıs 2022 12:17
Box Office ABD: Top Gun: Maverick'ten Tom Cruise'un kariyerini taçlandıran açılış!

Top Gun: Maverick, ABD'de ilk hafta sonunda $124 milyon hasılata ulaşarak Tom Cruise'un kariyerinde $100 milyon bareminin üzerinde açılış yapan ilk film oldu.


Çekimlerine 2018 yılında başlanan, 2020 yazında izleyiciyle buluşması planlanırken pandemi sebebiyle arka arkaya birden fazla kez ertelenen Top Gun: Maverick, önce CinemaCon'da sonra ise Cannes Film Festivali'nde izleyiciyi etkiledikten sonra salonlardaki yerini aldı. Eleştirmenlerden ve seyirciden övgü toplayan film, gişede de bu rüzgarı fırtınaya çevirmeyi başardı. ABD'de vizyondaki ilk üç gününde yaklaşık $124 milyona ulaşan Top Gun: Maverick, yıldız oyuncu Tom Cruise'un kariyerinde $100 milyonun üzerinde açılış yapan ilk film oldu. Cruise'un daha önce en iyi açılış yapan filmi yaklaşık $65 milyonla 2005 yapımı Dünyalar Savaşı (War of the Worlds) idi. ABD'de bugünkü Anma Günü'nde öngörülen hasılatlar da eklendiğinde, Maverick'in ilk dört gününde $150 milyon hasılata ulaşması bekleniyor.

 

Üç hafta boyunca Box Office ABD'nin zirvesinde yer alan Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), $16,4 milyonla ikinci sırada haftayı kapatırken, globalde toplamda $873,37 milyona ulaşmayı başardı. Haftanın bir diğer yeni filmi olan aynı isimli sevilen animasyon dizisinin sinema uyarlaması The Bob's Burgers Movie, $12,6 milyonla listeye üçüncü basamaktan girerken, bir başka diziden sinemaya uyarlanan Downton Abbey: A New Era, ikinci hafta sonunda $5,9 milyonla dördüncü sırada kendine yer buldu. Gösterimdeki altıncı hafta sonunu geride bırakan Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys) ise $4,63 milyonla listenin beşinci basamağında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (27-29 Mayıs 2022) 

 

1- Top Gun: Maverick -$124 milyon 

2- Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) - $16,4 milyon 

3- The Bob's Burgers Movie - $12,6 milyon

4- Downton Abbey: A New Era - $5,9 milyon 

5- Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys) - $4,63 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.