Box Office ABD: Top Gun: Maverick, $86 milyonla uçuşuna devam etti

2.560 Gösterim
6 Haziran 2022 11:56
Box Office ABD: Top Gun: Maverick, $86 milyonla uçuşuna devam etti

Top Gun: Maverick, ikinci hafta sonunda da Tom Cruise'un kariyerinin yeni bir dönüm noktası olmayı başardı. ABD'de sadece on günde $291,6 milyona ulaşan film, şimdiden ünlü oyuncunun ABD'de en çok hasılata ulaşan filmi oldu. Bu anlamda rekorun bir önceki sahibi, $243 milyonla 2005 yapımı Dünyalar Savaşı (War of the Worlds) filmiydi.


Gerek seyirciden gerekse eleştirmenlerden övgü toplayan Top Gun: Maverick, buradan devşirdiği rüzgarı arkasına alarak ilk hafta sonunda beklentilerin çok ötesine geçmiş, Tom Cruise'un kariyerinde $100 milyon üzeri açılış yapan ilk film olmuştu. Film, ABD'deki ikinci hafta sonunda bu akılalmaz performansını başka bir boyuta taşımayı başardı. 

 

Başta Marvel gibi seri filmler olmak üzere, son yıllarda $100 milyonun üzerinde açılış yapan yapımlar, ikinci hafta sonlarında genelde %50-%70 arası düşüş yaşıyorlar. Örneğin, bu hafta sonu Top Gun: Maverick'in arkasında ikinci sırada yer alan Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness)'nın ikinci hafta sonu düşüş oranı %67. Yakın dönemden bir başka Marvel filmi Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)'un ise %67,5. İlk hafta sonunda $124 milyona ulaşan Top Gun: Maverick ise, yakın dönemde çok görmediğimiz bir şekilde, ikinci hafta sonunda yalnızca %32,1 oranında düşüş yaşadı ve elde ettiği $86 milyon ile Box Office ABD liderliğini pekiştirdi. ABD'de $291,6 milyona ulaşarak şimdiden Cruise'un ABD'de en çok gişe toplayan filmi olan Maverick, dünya genelinde ise şimdiye kadar $548,6 milyona erişti.

 

Bir önceki hafta sonunda ilk beşi tamamlayan The Bob's Burgers Movie, Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys) ve Downton Abbey: A New Era, ilk beşte yer almaya devam ettiler.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (03-05 Haziran 2022) 

 

1- Top Gun: Maverick -$86 milyon 

2- Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) - $9,25 milyon 

3- The Bob's Burgers Movie - $4,5 milyon 

4- Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys) - $3,34 milyon 

5- Downton Abbey: A New Era - $3 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.