Box Office ABD: The Woman King, 19 milyon dolar hasılatla gişenin zirvesine yerleşti

1.153 Gösterim
19 Eylül 2022 11:41
Box Office ABD: The Woman King, 19 milyon dolar hasılatla gişenin zirvesine yerleşti

Viola Davis'in başrolünde yer aldığı Kadın Kral (The Woman King), açılış hafta sonunda beklentilerin üzerine çıkan bir performansla 19 milyon dolar hasılata erişti ve Box Office ABD'nin yeni lideri oldu.


Toronto Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleşen ve hem eleştirmenlerden hem de seyirciden olumlu reaksiyonlar alan Kadın Kral (The Woman King), yapımcı Sony'nin hafta içerisinde açıkladığı tahminlerin üzerine çıkarak açılış hafta sonunda 19 milyon dolar hasılata ulaştı ve Box Office ABD listesine zirveden giriş yaptı. 17. yüzyılın sonlarından 19. yüzyılın sonlarına kadar varlığını sürdüren, özellikle 18. yüzyıldan itibaren Batı Afrika'nın güçlü devletlerinden biri hâline gelen Dahomey Krallığı'nın tamamı kadın savaşçılardan oluşan ordu birimi Agojie'nin, bir başka deyişle Afrikalı Amazonların hikâyesini anlatan film, ülkemizde 14 Ekim'de gösterime girecek.

 

Geçen hafta sonunun gişe lideri olan Barbarian, yaklaşık %40'lık ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 6,3 milyon dolar hasılata erişti ve listenin ikinci basamağında yer aldı. Bu yılın ilgi çeken korku filmlerinden X'ten yıllar öncesini anlatan Pearl, vizyondaki ilk üç gününde 3,12 milyon dolar hasılat topladı ve listeye üçüncü sıradan giriş yaptı. Haftanın bir diğer yeni filmi See How They Run, 3,1 milyon dolarla dördüncü sırada kendine yer bulurken, Suikast Treni (Bullet Train) ise yedinci hafta sonunda 2,5 milyon dolarla Box Office ABD hafta sonu listesinin beşinci basamağında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (16-18 Eylül 2022) 

 

1- Kadın Kral (The Woman King) - 19 milyon dolar

2- Barbarian - 6,3 milyon dolar

3- Pearl - 3,12 milyon dolar

4- See How They Run - 3,1 milyon dolar

5- Suikast Treni (Bullet Train) - 2,5 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.