Box Office ABD: The Whale'dan yılın en iyi bağımsız film açılışı!

2.654 Gösterim
12 Aralık 2022 12:15
Box Office ABD: The Whale'dan yılın en iyi bağımsız film açılışı!

Toplam hasılatta yılın en kötü ikinci hafta sonunu geride bırakan ABD gişesinde Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) liderliğini sürdürürken, Darren Aronofsky imzalı Balina (The Whale) salon başına hasılatta yılın en iyi sonucunu elde eden film oldu.


Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) öncesi ABD salonlarındaki durgunluk sürüyor. Toplamda 35,5 milyon dolar hasılata ulaşılan geçtiğimiz hafta sonu, 34,9 milyon dolar toplanan 28-30 Ocak 2022 hafta sonundan bu yanan en düşük hasılata ulaşılan hafta sonu olarak kayda geçti.

 

11,1 milyon dolar hasılatla gişe liderliğini sürdüren Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), 2018 yapımı Black Panther'dan bu yana beş hafta üst üste Box Office ABD lideri olmayı başaran ilk yapım oldu. ABD'de toplamda 409,8 milyona erişen film, globalde ise 767,8 milyon hasılata ulaşmış durumda.

 

Vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan Vahşi Gece (Violent Night), 8,7 milyon dolarla ikinci sıradaki yerini korurken, Tuhaf Dünya (Strange World) 3,6 milyon dolarla üçüncü basamakta yer almaya devam etti. The Menu dördüncü hafta sonunu 2,7 milyon dolarla dördüncü sırada kapatırken, Devotion ise 2 milyon dolar hasılatla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

 

Darren Aronofsky'nin yönettiği, Brendan Fraser'ın başrolünde yer aldığı Balina (The Whale), vizyon macerasına sınırlı gösterimle altı salonda bir rekorla başladı. Altı salonda 360 bin dolar hasılata ulaşan film, salon başına 60 bin dolar hasılatla bu alanda yılın en iyi sonucuna ulaşan film oldu. Bu kategoride yıl rekorunun önceki sahibi salon başına 50 bin dolarla Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once) filmiydi.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (09-11 Aralık 2022) 

 

1- Black Panther: Yaşasın Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever) - 11,1 milyon dolar 

2- Vahşi Gece (Violent Night) - 8,7 milyon dolar 

3- Tuhaf Dünya (Strange World) - 3,6 milyon dolar 

4- The Menu - 2,7 milyon dolar 

5- Devotion - 2 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.