Box Office ABD: The Flash ve Elemental'dan beklentilerin altında kalan açılış performansları!

14.397 Gösterim
19 Haziran 2023 11:29
Box Office ABD: The Flash ve Elemental'dan beklentilerin altında kalan açılış performansları!

ABD'de vizyonun öne çıkan iki yeni filmi The Flash ve Elemental: Doğanın Güçleri (Elemental), beklentilerin altında kalan açılışlara imza atsalar da gişenin ilk iki sırasını paylaştılar. The Flash, 55,1 milyon dolarla ilk sıradan listeye girerken, Elemental ise 29,5 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı.


ABD'de gişe filmlerinin revaçta olduğu yaz sezonu başladı. Fakat bu sezonu başlangıcını yapan filmlerin performansları beklentilerin altında kalmaya devam ediyor. Bu kervana katılan son iki gişe filmi The Flash ve Elemental: Doğanın Güçleri (Elemental) oldu. 

 

ABD'de 70 milyon dolar civarında bir açılış yapması beklenen The Flash, ilk üç gününde 55,1 milyon dolar hasılatta kaldı. Beklentilerin altında kalmasına rağmen bu sonuçla Box Office ABD'ye birinci sıradan giriş yapan film, üç günde dünya genelinde ise 139 milyon dolara erişebildi.

 

Pixar'ın yeni animasyonu Elemental ise çok memnun edici olmayan 35 milyon dolarlık açılış tahminlerinin de altında kaldı ve ilk hafta sonunu 29,5 milyon dolarla ikinci sırada kapattı. Bu açılışla Elemantal, modern Pixar tarihinin en kötü açılış yapan filmi oldu.

 

Gerek eleştirmenlerden gerek seyirciden son derece pozitif yorumlar alan Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across the Spider-Verse), üçüncü hafta sonunda 27,8 milyon dolar hasılatla üçüncü basamakta kendine yer buldu. Film, toplamda ABD'de 280 milyon doları geçerken, dünya genelinde ise 500 milyon dolar baremine yaklaştı.

 

Vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan Transformers: Canavarların Yükselişi (Transformers: Rise of the Beasts), 20 milyon dolarla listenin dördüncü basamağında yer alırken, Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) ise 11,6 milyon dolarla hafta sonu Box Office ABD listesinin beşincisi oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (16-18 Haziran 2023) 

 

1- The Flash - 55,1 milyon dolar

2- Elemental: Doğanın Güçleri (Elemental) - 29,5 milyon dolar

3- Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across the Spider-Verse) - 27,8 milyon dolar

4- Transformers: Canavarların Yükselişi (Transformers: Rise of the Beasts) - 20 milyon dolar 

5- Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) - 11,6 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.