Box Office ABD: Ters Yüz 2, 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı

2.551 Gösterim
17 Haziran 2024 12:43
Box Office ABD: Ters Yüz 2, 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı

Ters Yüz 2 (Inside Out), beklentileri aşarak ABD'de ilk hafta sonunda 155 milyon dolar hasılata erişti ve Barbie'den bu yana en iyi açılış yapan film oldu.


Pixar'ın Oscar ödüllü animasyon filminin dokuz yıl aradan sonra gelen devam halkası Ters Yüz 2 (Inside Out 2), ABD'de gösterime hızlı bir giriş yaptı. Hafta içerisinde, açılışını 85 milyon dolar seviyelerinde yapması beklenen film bu tahminleri aşarak ilk hafta sonunda 155 milyon dolar hasılata ulaştı. Inside Out 2 böylelikle Barbie filminden bu yana en yüksek açılışı gerçekleştirmiş oldu. Serinin ilk filminin açılışını ise %72 oranında artırdı.


ABD'de bir önceki hafta sonunun gişe lideri Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç (Bad Boys: Ride or Die) %42 ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 33 milyon dolar hasılata erişti ve haftayı ikinci sırada kapattı. Prodüksiyonu 100 milyon dolara mâl olan film, globalde ise 214 milyon dolar hasılata ulaştı.


Modern Maymunlar Cehennemi serisinin yeni filmi Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes) 5,2 milyon dolar hasılatla iki basamak artarak üçüncü sıraya tırmandı. Disney ve 20th Century’s imzalı film globalde 374,5 milyon dolarla yılın en yüksek hasılata ulaşan dördüncü filmi oldu. Sony imzalı animasyon filmi Garfield (The Garfield Movie) 5 milyon dolar hasılatla dördüncü sırada yer aldı. Ishana Shyamalan imzalı Gözcüler (The Watchers) 3,6 milyon dolar hasılatla haftayı beşinci sırada tamamladı.


Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (14 - 16 Haziran 2024) 


1- Ters Yüz 2 (Inside Out 2) - 155 milyon dolar
2- Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç (Bad Boys: Ride or Die) - 33 milyon dolar
3- Garfield (The Garfield Movie) - 5,2 milyon dolar 
4- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes) - 5 milyon dolar 
5- Gözcüler (The Watchers) - 3,6 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.