Box Office ABD: Superbowl'un gişeyi etkilediği hafta sonunda Argylle liderliğini korudu

1.035 Gösterim
12 Şubat 2024 13:41
Box Office ABD: Superbowl'un gişeyi etkilediği hafta sonunda Argylle liderliğini korudu

Toplam 42 milyon dolar hasılatla tüm zamanların en düşük Superbowl hafta sonu gişesini geride bıraktık. Üst sıraları zorlayacak bir yapımın yokluğunda, 6,5 milyon dolar hasılat elde eden Argylle: Gizli Casus liderliğini korudu.


ABD'de tüm yılın en çok izlenen spor ve eğlence etkinliği olan Superbowl'un olduğu hafta sonlarında vizyon genelde sakin geçer. Fakat bu yıl ekstra bir düşüş gözlendi. Pandemiden önce 70-80 milyon dolar bandında hasılat elde edilen Superbowl hafta sonunda geçen sene 51 milyon dolara ulaşılmıştı. Bu yıl ise toplam hasılat ancak 42 milyon dolara erişebildi. Bu performans, tüm zamanların en düşük Superbowl hafta sonu toplam hasılatı olarak kayıtlara geçti.

 

Beklentilerin oldukça altında kalan Argylle: Gizli Casus, Superbowl nedeniyle sinemaların görece boş olmasıyla gişe liderliğini koruyabildi. 200 milyon dolar prodüksiyon bütçesine sahip olan film, hafta sonunda 6,5 milyon dolara ulaşırken, globalde toplamda şimdiye kadar ancak 60 milyon dolar elde edebildi.

 

Haftanın yeni filmlerinden Lisa Frankenstein, kötü eleştiriler sonrası açılışını ancak 3,8 milyon dolarla ikinci sırada gerçekleştirirken, Arıcı: Ölüm Kovanı (The Beekeeper) 3,5 milyon dolarla üçüncü basamaktaki yerini korudu. Dini dizi The Chosen'ın 4. sezon ilk üç bölümü, 3,15 milyon dolarla dördüncü sıraya gerilerken, Wonka 3,12 milyon dolarla listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (09-11 Şubat 2024) 

 

1- Argylle: Gizli Casus - 6,5 milyon dolar 

2- Lisa Frankenstein - 3,8 milyon dolar

3- Arıcı: Ölüm Kovanı (The Beekeeper) - 3,5 milyon dolar 

4- The Chosen 4. Sezon İlk Üç Bölüm - 3,15 milyon dolar

5- Wonka - 3,12 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.