Box Office ABD: Star Wars: The Rise of Skywalker, $175,5 milyonla yeni üçlemenin en düşük açılışını gerçekleştirdi

3.779 Gösterim
23 Aralık 2019 12:35
Box Office ABD: Star Wars: The Rise of Skywalker, $175,5 milyonla yeni üçlemenin en düşük açılışını gerçekleştirdi

Skywalker külliyatının son filmi Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker), The Force Awakens ile başlayan yeni üçlemenin en düşük açılışını gerçekleştirdi.


40 yılı aşkın bir süredir hikâyeleri anlatılan Star Wars karakterlerinin veda filmi niteliğindeki The Rise of Skywalker, prömiyeri sonrası eleştirmenlerden aldığı eleştirilerin benzerini seyirciden de aldı ve bu durum özellikle cuma günü sonrası filmin açılış performansını hayli etkiledi. Öyle ki, CinemaScore'da cuma günü seyircisinden aldığı B+ puanı ile canlı çekim Star Wars filmleri arasında en düşük notu gören film, açılış günü $90 milyon hasılata ulaşsa da hafta sonunda toplamda yalnızca $175,5 milyona erişebildi (Film böylelikle, Star Wars filmleri içerisinde açılış günü hasılatı/açılış hafta sonu hasılatı oranında 50%'nin üzerinde kalan tek yapım oldu, tek başına bu istatistik bile filmin özellikle sinemaya ilk gün giden koyu hayranlarından dahi istediği reaksiyonu alamadığını gösteriyor). Film dünya genelinde ise üç günde $373,5 milyona ulaştı.

 

Gösterimdeki ikinci hafta sonunu geride bırakan Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level), $26,13 milyonla ikinci sırada yer alırken, gişedeki etkili performansını Noel dönemine de taşıyan Karlar Ülkesi II (Frozen II), $12,3 milyonla üçüncü basamakta kendine yer buldu.

 

Çıkan ilk fragmanından bu yana tartışmaların odağında olan, vizyona girmesinden sonra bile Universal'ın filmin üzerinde görsel efekt revizesi yapacağını açıkladığı ve eleştirmenlerin de kötü puanlarla karşıladığı müzikal yapım Cats, tüm bu negatif etmenlerin ışığında yalnızca $6,5 milyon hasılat elde edebildi ve 3 bini aşkın salonda gösterime giren filmler arasında en kötü 18. açılış performansına imza atmış oldu. Box Office ABD hafta sonu listesinin beşinci basamağında yer alan yapım ise dünya genelinde $200 milyon hasılata yaklaşmakta olan Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filmi oldu.

Box Office ABD (20 - 22 Aralık 2019)

  1. Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi - $175,5 milyon (~15,5 milyon seyirci)
  2. Jumanji: Yeni Seviye - $26,13 milyon (~2,5 milyon seyirci)
  3. Karlar Ülkesi II - $12,3 milyon (~1,3 milyon seyirci)
  4. Cats - $6,5 milyon (~600 bin seyirci)
  5. Bıçaklar Çekildi - $6,13 milyon (~650 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.