Box Office ABD: Star Wars: Son Jedi, $68,5 milyonla gişe liderliğini korudu

4.458 Gösterim
25 Aralık 2017 13:20
Box Office ABD: Star Wars: Son Jedi, $68,5 milyonla gişe liderliğini korudu

Vizyondaki ikinci hafta sonuu geride bırakan Star Wars: Son Jedi (Star Wars: The Last Jedi), $68,5 milyonla Box Office ABD liderliğini devam ettirdi.


Star Wars: Son Jedi, $220 milyonla yılın en iyi açılışına imza attıktan sonra hafta içerisinde belli tartışmaların odağında yer almıştı. Eleştirmenler ve bir grup seyirci filmi övgüye değer bulurken bir kesim Star Wars hayranı ise filmin seriye yakışır bir yapım olmadığını beyan etmişti. Bu kutuplaşma, filmin ABD'deki ikinci hafta sonu performansına da yansımış durumda. Son Jedi, ikinci hafta sonunda yaklaşık 70% düşüş yaşayarak $68,5 milyon hasılat elde etti. Tabii, tahmin edilenin ötesindeki bu ikinci hafta sonu düşüşü Son Jedi'ın dünya genelinde yılın en çok gişe elde eden yapımlarından biri olacağı gerçeğini değiştirmiyor. Film şimdiden global olarak $745 milyon hasılat elde etmeyi başardı.

Box Office ABD'de Noel hafta sonunda vizyona giren yeni filmler ise Son Jedi'ın hemen arkasında yer aldılar. Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan ve Jack Black'in yer aldığı yeniden çevrim Jumanji: Vahşi Orman (Jumanji: Welcome to the Jungle), hafta sonunda $34 milyon hasılatla listeye ikinci sıradan giriş yaptı. Film dünya genelinde $100 milyon hasılata şimdiden ulaştı bile. Pitch Perfect serisinin üçüncü halkası, ilk hafta sonunda tahmini $20,45 milyonla kendine üçüncü sıradan yer bulurken, Hugh Jackman'ın başrolünde yer aldığı müzikal Muhteşem Showman (The Greatest Showman) $8,6 milyonla Box Office ABD'ye dördüncü sıradan girdi. Animasyon yapım Ferdinand ise $7 milyon hasılatla hafta sonunu beşinci sırada kapatan yapım oldu.

 

İlk beşin yanı sıra, sınırlı gösterime giren Steven Spielberg'in başrollerinde Meryl Streep ve Tom Hanks'in yer aldığı yeni filmi The Post, sadece 9 salonda $495.000 hasılat elde ederek başarılı bir vizyon başlangıcı yaptı. Vizyondaki sekizinci hafta sonunu geride bırakan Lady Bird ise, ABD'de toplamda $28,3 milyon hasılata ulaşarak geçen yılın Oscarlı filmi Moonlight'ı geçerek A24'ün dağıttığı filmler arasında ABD'de en çok hasılat toplayan yapım oldu.

Box Office ABD (22 - 24 Aralık 2017)

  1. Star Wars: Son Jedi - $68,5 milyon (~6,4 milyon seyirci)
  2. Jumanji: Vahşi Orman - $34 milyon (~3,1 milyon seyirci)
  3. Pitch Perfect 3 - $20,45 milyon (~2 milyon seyirci)
  4. Muhteşem Showman - $8,6 milyon (~820 bin seyirci)
  5. Ferdinand - $7 milyon (~750 bin seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.