Box Office ABD: Spider-Man: No Way Home, pandemi döneminde $1 milyarı aşan ilk yapım oldu

6.688 Gösterim
27 Aralık 2021 12:57
Box Office ABD: Spider-Man: No Way Home, pandemi döneminde $1 milyarı aşan ilk yapım oldu

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home), ABD'de Noel hafta sonunda $81,5 milyon hasılata ulaşarak gişe liderliğini sürdürdü. Film, on günde global olarak toplam $1,054 milyar hasılata erişerek pandemi döneminde $1 milyar hasılat baremini aşan ilk yapım oldu.


Geçen hafta ABD'de tüm zamanların en iyi 2. açılışıyla gösterime giren Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home), vizyondaki ikinci hafta sonunda $81,5 milyon hasılat elde ederek Box Office ABD liderliğini sürdürdü. Noel hafta sonunda da gişedeki rüzgarını sürdüren film, ABD'de on günde toplam $467,33 milyona ulaşırken, dünya genelinde $1,054 milyara erişerek pandemi döneminde $1 milyar baremini aşmayı başaran ilk yapım oldu. Spider-Man: No Way Home'un bu başarıyı, özellikle pandemiyle birlikte gişe anlamında lokomotif konumuna yükselen Çin'de gösterime girmeden yakaladığını belirtelim. Çin'de ilerleyen dönemde de vizyona girmesi beklenmeyen filmin, henüz gösterime girmediği ülkeler arasında tek büyük pazar olarak dikkat çeken Japonya'da ise 7 Ocak'tan itibaren izleyiciyle buluşacak.

 

Spider-Man: No Way Home dominasyonunun sürdüğü Noel hafta sonunda, devam filmi Şarkını Söyle 2 (Sing 2) $23,76 milyon hasılatla açılışını listenin ikinci sırasında gerçekleştirmeyi başardı. Sadece haftanın değil yılın en beklenen filmlerinden The Matrix Resurrections ise ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te gösterilmesinin ve aldığı karışık eleştirilerin kısmen etkisiyle açılış hafta sonunda yalnızca $12 milyon hasılata erişebildi ve listeye üçüncü sıradan giriş yaptı. Film, ABD dışında daha iyi performans gösterirken, dünya genelinde şu ana kadar $69,8 milyona ulaştı.

 

Haftanın bir diğer yeni filmi The King's Man: Başlangıç, $6,35 milyonla açılış hafta sonunda beklentilerin oldukça altında kaldı ve Box Office ABD'nin dördüncü basamağında kendine yer buldu. Listenin beşinci sırasında yer alan yapım ise $6,2 milyonla American Underdog filmi oldu.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (24-26 Aralık 2021) 

 

1- Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home) - $81,5 milyon 

2- Şarkını Söyle 2 (Sing 2) - $23,76 milyon 

3- The Matrix Resurrections - $12 milyon 

4- The King's Man: Başlangıç - $6,35 milyon 

5- American Underdog - $6,2 milyon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.