Box Office ABD: Sonic the Hedgehog, $57 milyon hasılatla video oyun uyarlaması açılış rekorunu kırdı!

5.842 Gösterim
17 Şubat 2020 13:42
Box Office ABD: Sonic the Hedgehog, $57 milyon hasılatla video oyun uyarlaması açılış rekorunu kırdı!

Jim Carrey'nin oyuncu kadrosunda yer aldığı video oyun uyarlaması Kirpi Sonic (Sonic the Hedgehog), hafta sonunda $57 milyon hasılat elde etti ve Box Office ABD'nin yeni lideri oldu.


Uzun süredir beklenen video oyun uyarlaması Kirpi Sonic (Sonic the Hedgehog), sektör beklentilerinin de üzerinde bir açılışa imza attı ve elde ettiği $57 milyonla Pokémon Detective Pikachu'ya ait olan video oyun uyarlaması açılış rekorunun yeni sahibi oldu. Yayınlanan ilk fragmanından sonra sevilen karakterin görünümüyle ilgili negatif eleştiriler alan ve bu geri dönüşler ışığında yapılan görsel efekt revizesinden ötürü vizyon tarihi üç ay ileriye alınan film, global olarak ise $111 milyon hasılata erişmeyi başardı.

 

İkinci hafta sonunda %48 düşüş oranıyla $17,1 milyon hasılat elde eden Yırtıcı Kuşlar (Birds of Prey) ikinci sırada yer alırken, haftanın yeni filmlerinden Hayal Adası (Fantasy Island) $12,4 milyonla üçüncü sıradan listeye girdi. Bir diğer yeni film The Photograph $12,27 milyon hasılatla dördüncü basamakta kendine yer bulurken, gösterimdeki beşinci hafta sonunu geride bırakan Bad Boys: Her Zaman Çılgın (Bad Boys for Life) $11,3 milyonla Box Office ABD'nin beşinci sırasındaki yapım oldu.

 

Box Office ABD hafta sonu listesinin öne çıkan bir diğer detayı ise Oscar töreninde tarih yazarak büyük bir başarıya imza atan Parazit (Parasite)'in bu ödüller sonucu artan salon sayısıyla elde ettiği hasılat oldu. Vizyondaki on dokuzuncu hafta sonunda %234 artış ile $5,5 milyon elde eden film, ABD'de toplamda $43,2 milyon gibi bir yabancı film için hayli yüksek olan bir miktara ulaşmayı başardı.

Box Office ABD (14 - 16 Şubat 2020)

  1. Kirpi Sonic - $57 milyon (~5 milyon seyirci)
  2. Yırtıcı Kuşlar - $17,1 milyon (~1,55 milyon seyirci)
  3. Hayal Adası - $12,4 milyon (~1,15 milyon seyirci)
  4. The Photograph - $12,27 milyon (~1,15 milyon seyirci)
  5. Bad Boys: Her Zaman Çılgın - $11,3 milyon (~1,2 milyon seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.