Box Office ABD: Shyamalan'ın yeni filmi Parçalanmış gişeyi sarstı

5.203 Gösterim
23 Ocak 2017 13:17
Box Office ABD: Shyamalan'ın yeni filmi Parçalanmış gişeyi sarstı

M. Night Shyamalan'ın yeni filmi Parçalanmış (Split), ABD'de ilk hafta sonunda yaklaşık $40 milyon elde ederek etkileyici bir açılışa imza attı.


Kariyeri adeta dibe vurduktan sonra 2015 yılında yönettiği düşük bütçeli gerilim filmi Ziyaret (The Visit) ile yeni bir sayfa açan M. Night Shyamalan'ın yeni filmi Parçalanmış (Split), yeni yılın ilk büyük açılışlarından birine imza attı. Öyle ki, filmin Kuzey Amerika'da ilk üç günde elde ettiği tahmini $40,2 milyon, Ocak ayında açılışını gerçekleştiren filmler arasında tüm zamanların en iyi dördüncü açılış rakamı.

 

Amerikan gişesinde hayli sağlam bir açılış gerçekleştiren Parçalanmış'ı takip eden yapım ise haftanın bir diğer yeni filmi Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü oldu. İlk üç gününde $20 milyon elde film, dünya genelinde de etkileyici bir performans göstererek $50 milyon hasılat kazanmayı başardı.

Son iki hafta sonunun lideri Gizli Sayılar (Hidden Figures), $16,25 milyon ile Box Office ABD'nin üçüncü sırasında yer alırken Şarkını Söyle (Sing) $9 milyonla kendine dördüncü sıradan yer buldu. Altın Küre zaferiyle gişede de önemli bir ivme kazanan Aşıklar Şehri (La La Land) listenin beşinci sırasında yer aldı. Film, dünya genelinde $173 milyon hasılata ulaşırken Oscar adaylarının bu hafta içerisinde açıklanması ve salon sayısının artmasıyla bu performansını en azından ödül törenine kadar sürdürecek gibi duruyor.

 

Bu hafta sonu önemli bir kilometre taşını geride bırakan diğer bir film ise Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi oldu. Film ABD'de $500 milyon, dünya genelinde de $1 milyar hasılatı aşmayı başardı.

Box Office ABD (20 - 22 Ocak 2017)

  1. Parçalanmış - $40,2 milyon
  2. Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü - $20 milyon
  3. Gizli Sayılar - $16,25 milyon
  4. Şarkını Söyle - $9 milyon
  5. Aşıklar Şehri - $8,35 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.