Box Office ABD: Rogue One, Noel hafta sonunu gişe lideri olarak tamamladı

3.040 Gösterim
27 Aralık 2016 10:20
Box Office ABD: Rogue One, Noel hafta sonunu gişe lideri olarak tamamladı

Box Office hususunda önemli bir yeri olan Noel hafta sonu geride kaldı. Etkileyici bir açılış performansı ile gösterime giren Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi, Noel hafta sonunu da gişenin lideri olarak tamamladı.


Sinema açısından ekstra hasılata denk gelen Noel tatili geride kaldı. Gösterimdeki ikinci hafta sonunu yaşayan Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi, 23-26 Aralık tarihleri arasındaki dört günlük tatilde $96 milyon hasılat elde ederek toplamda ABD'de $318 milyon, dünya genelinde de $555 milyona ulaşmış oldu. Filmin henüz Güney Kore ve Çin'de gösterime girmediğini düşünürsek, bu performansın istikrarıyla birlikte Rogue One dünya genelinde toplamda $1 milyar hasılatı zorlayabilir.

Rogue One Box Office ABD liderliğini korurken, ilk beşi haftanın yeni filmleri tamamladı. Animasyon film Şarkını Söyle (Sing), dört günde $56 milyon elde ederek ikinci sırada yer alırken; Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'li Uzay Yolcuları (Passengers) yaklaşık $23,1 milyon ile üçüncü sıradan giriş yaptı. Bir Noel komedisi olarak gösterime giren Bu da Nereden Çıktı? (Why Him?) listeye dördüncü sıradan girerken, video oyun uyarlaması Assassin's Creed dört günde $15 milyon elde ederek beşinci sırada yer aldı. Beklentilerin bir nebze altında bir açılış gerçekleştiren Assassin's Creed, bir başka video oyun uyarlaması olan Warcraft gibi daha çok uluslararası gişe performansı ile öne çıkabilir.

Box Office ABD (23 - 26 Aralık 2016)

  1. Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi - $96 milyon
  2. Şarkını Söyle - $56 milyon
  3. Uzay Yolcuları - $23,1 milyon
  4. Bu da Nereden Çıktı? - $16,7 milyon
  5. Assassin's Creed - $15 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.