Box Office ABD: Rogue One beklenen büyük açılışı yaptı

3.179 Gösterim
19 Aralık 2016 16:10
Box Office ABD: Rogue One beklenen büyük açılışı yaptı

Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi, beklentileri karşılayarak ABD'de açılışını $155 milyonla yapmayı başardı.


Star Wars evreninde bir yan hikâye anlatan Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi, gişe tahminleri doğrultusunda devasa açılışını gerçekleştirdi. Üç günde ABD'de $155 milyon, dünya genelinde ise $290 milyon elde eden film, böylelikle Force Awakens'tan sonra Aralık ayının ikinci en iyi açılışını gerçekleştirmiş oldu. Tüm zamanların on ikinci, 2016 yılının ise üçüncü en iyi açılışını gerçekleştiren Rogue One, eleştirmenlerden de geçer not almayı başardı.

Moana, Rogue One'ın vizyona girişiyle liderlik koltuğunu devredip Box Office ABD'nin ikinci sırasında yer alırken, gösterimdeki ikinci hafta sonunu yaşayan Çılgın Ofis Partisi (Office Christmas Party) listenin üçüncü sırasından kendine yer buldu. Dev oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve Rogue One ile birlikte bu haftanın önemli filmi olarak göze çarpan Gizli Güzellik (Collateral Beauty), gişede istediğini bulamadı ve açılışını $7 milyonla yaptı. 

 

Bir parantez de Aşıklar Şehri (La La Land)'ne açmak gerekiyor. Geçen hafta 4 salonda gösterime giren film, bu hafta sonu sadece 200 salonda elde ettiği $4 milyon hasılatla listenin yedinci sırasında yer aldı. Yakaladığı muazzam gişe başarısı, Oscar yolundaki filmin elindeki bir diğer önemli koz olmuş durumda.

Box Office ABD (16 - 18 Aralık 2016)

  1. Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi - $155 milyon
  2. Moana - $11,67 milyon
  3. Çılgın Ofis Partisi - $8,45 milyon
  4. Gizli Güzellik - $7 milyon
  5. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? - $5 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.