Box Office ABD: Rogue One ABD'de $400 milyonu geçti

4.205 Gösterim
2 Ocak 2017 15:50
Box Office ABD: Rogue One ABD'de $400 milyonu geçti

Rogue One, hızını düşürmeden Box Office ABD'ye hükmetmeye devam ediyor. Film, 2016'nın son günlerinde elde ettiği hasılat ile ABD'de $400 milyon gişeyi geçmeyi başardı.


Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi, tatil hafta sonlarını tahminlerin ötesinde bir başarıyla geçirdi. İlk olarak Noel hafta sonunda gişeye ambargo koyan film, yılbaşı hafta sonunu da yaklaşık $50 milyon hasılatla kapatmayı başardı. Seyirciden genel olarak olumlu reaksiyonlar alan film böylelikle ABD'de $400 milyon hasılatı geçerek Amerika rakamlarına göre Captain America: Civil War'un üzerine çıkmış oldu. Dünya genelinde de şu ana kadar $700 milyonu aşan filmin, ikinci en büyük sinema endüstrisi konumundaki Çin'de 6 Ocak'ta gösterime gireceğini göz önüne alırsak film adına konuşulan $1 milyarlık psikolojik barem kuvvetle muhtemel aşılacak gibi duruyor.

Gişedeki Rogue One fırtınası eşlik eden sürpriz yapım ise Şarkını Söyle (Sing) oldu. Hafta sonunu ABD'de $40 milyonu aşkın bir hasılatla geçiren film, dünya genelinde $250 milyonu aşmış oldu. Box Office ABD'nin üçüncü sırasında yer alan yapım ise Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in başrolündeki Uzay Yolcuları (Passengers) oldu. Geniş dağıtıma giren Oscar yolcusu Fences, yılın en iyi filmlerinden biri olan ve kısıtlı salon sayısıyla gişede istikrarlı bir performans sergileyen Aşıklar Şehri (La La Land), Disney'in animasyonu Moana, hafta sonunu etkileyici rakamlarla geçiren diğer filmler oldular.

Box Office ABD (30 Aralık 2016 - 01 Ocak 2017)

  1. Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi - $49,8 milyon
  2. Şarkını Söyle - $41,4 milyon
  3. Uzay Yolcuları - $15,5 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.