Box Office ABD: Ralph Breaks the Internet, beş günde elde ettiği $84,5 milyon hasılatla gişenin zirvesine yerleşti

3.915 Gösterim
26 Kasım 2018 13:25
Box Office ABD: Ralph Breaks the Internet, beş günde elde ettiği $84,5 milyon hasılatla gişenin zirvesine yerleşti

ABD'de Şükran Günü haftasında gösterime giren Ralph ve İnternet (Ralph Breaks the Internet), hafta sonunda $55,67 milyon, beş gün süren tatil periyodunda ise $84,5 milyon hasılat elde ederek Box Office ABD'nin zirvesine kuruldu.


Şükran Günü vesilesiyle beş güne genişleyen hafta sonu vizyonu, özellikle yeni filmlerin gösterdikleri performanslarla kayda değer sonuçlara ev sahipliği yaptı. Disney'in merakla beklenen devam filmi Ralph ve İnternet (Ralph Breaks the Internet), hafta sonunda $55,67 milyon, beş günde ise $84,5 milyon hasılat elde ederek gişeye birinci sıradan giriş yaptı. Filmin beş günde ulaştığı hasılat ise tüm zamanların en iyi ikinci Şükran Günü beş günlük açılışı olarak kayıtlara geçti. Disney'in bir başka sevilen animasyonu Frozen, $93,6 milyonla bu kategorideki rekoru elinde tutmaya devam ediyor.

Listenin ikinci sırasında da vizyonun yenilerinden bir yapım yer aldı. Yine bir devam filmi Creed II, hafta sonunda $35,3 milyon, beş günde ise $55,8 milyon elde etti. Creed II'nin ulaştığı beş günlük miktar ise animasyon olmayan bir filmin Şükran Günü periyodunda elde ettiği en iyi beş günlük açılış oldu.

 

Tatil hafta sonundan yaranlanan Grinç (The Grinch), üç günde $30,2 milyon elde ederek hafta sonu listesinde üçüncü sırada yer alırken, Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), $29,65 milyonla dördüncü sırada kendine yer buldu. Vizyondaki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Bohemian Rhapsody ise $13,85 milyonla beşinci sırada yer alan yapım oldu.

 

Şükran Günü haftasında özellikle ilk iki sırada yer alan filmlerin sayıları etkileyici olsa da, hafta sonuna damga vuran yapım dört salonda kısıtlı gösterime giren Sarayın Gözdesi (The Favourite) oldu. Üç günde salon başına $105 bin hasılat toplayan film, yılın en iyi salon başına hasılat rekorunu kırmış oldu. The Favourite'in elde ettiği bu sonuç, Oscar yarışı için de önem arz ediyor. Zira önceki yıllarda ödül sezonu boyunca çok konuşulan ve Oscar töreninden belli başlı ödüllerle dönen MoonlightCall Me by Your Name, Blue Jasmine, Birdman, La La Land ve The Revenant gibi filmler de, ilk hafta sonlarında salon başına $100 binin üzerinde hasılat elde etmeyi başarmışlardı.

Box Office ABD (23 - 25 Kasım 2018)

  1. Ralph ve İnternet - $55,67 milyon (~5 milyon seyirci)
  2. Creed II: Efsane Yükseliyor - $35,3 milyon (~3,2 milyon seyirci)
  3. Grinç - $30,2 milyon (~2,8 milyon seyirci)
  4. Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları - $29,65 milyon (~2,65 milyon seyirci)
  5. Bohemian Rhapsody - $13,85 milyon (~1,3 milyon seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.