Box Office ABD: Pixar'ın yeni filmi Coco, Şükran Günü hafta sonunda gişenin yeni lideri oldu

3.671 Gösterim
27 Kasım 2017 13:26
Box Office ABD: Pixar'ın yeni filmi Coco, Şükran Günü hafta sonunda gişenin yeni lideri oldu

Disney ve Pixar'ın yeni animasyon filmi Coco, Şükran Günü hafta sonunu Justice League'in önünde Box Office ABD'nin zirvesinde kapatmayı başardı.


Yılın merakla beklenen animasyonlarından Coco, ABD'de vizyona girdiği gibi gişenin zirvesine yerleşti. Şükran Günü sebebiyle hafta ortasından gösterime giren film, vizyondaki ilk beş gününde $71,2 milyon hasılat toplamayı başardı. Coco bu performansıyla tüm zamanların en iyi dördüncü Şükran Günü hafta sonu açılışına imza atmış oldu. Filmin geçen günlerde Meksika'da $48,75 milyonla hasılat rekoru kırdığını da belirtelim.

Vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan Justice League ise, beş günlük Şükran Günü hafta sonunda $59,65 milyon elde ederek Box Office ABD'de ikinci sırayı aldı. Film dünya genelinde on günde $481 milyon hasılata ulaştı.

 

ABD'de ilk hafta sonunda beklentilerin üzerine çıkan Mucize (Wonder), beş günde $32,25 milyon elde ederek ikinci hafta sonunu da epey başarılı bir performansla geride bıraktı.

 

Dünya genelinde $790 milyon hasılata ulaşan Thor: Ragnarok, beş günde elde ettiği $24,25 milyonla listenin dördüncü sırasında yer alırken, Daddy's Home 2 ise $18,64 milyonla hafta sonunu beşinci sırada kapattı.

Beş güne yayıyaln Şükran Günü tatilinde göze çarpan diğer anekdotlar ise Call Me by Your Name ile Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express) filmlerinin performansları oldu. Ödül sezonunda adı ağızlardan düşmeyen Call Me by Your Name, dört salonda sınırlı gösterime girdiği açılış hafta sonunda, salon başına üç günde $101.219 hasılat elde ederek bu alanda yılın en iyi sayısına ulaşmış oldu. Doğu Ekspresinde Cinayet ise geniş dağıtımdaki filmler arasında seyirci sayısını bir önceki hafta sonuna göre en çok arttıran yapım olarak $18,6 milyonla listede altıncı sırada yer aldı. Film, dünya genelinde şimdiden $196 milyon hasılat elde etti. Geçen günler içerisinde Doğu Ekspresinde Cinayet'in devam filminin de çekileceği açıklanmıştı.

Box Office ABD (22 - 26 Kasım 2017)

  1. Coco - $71,2 milyon (~7 milyon seyirci)
  2. Justice League: Adalet Birliği - $59,7 milyon (~5,5 milyon seyirci)
  3. Mucize - $32,25 milyon (~3,3 milyon seyirci)
  4. Thor: Ragnarok - $24,25 milyon (~2,5 milyon seyirci)
  5. Daddy's Home 2 - $18,64 milyon (~1,9 milyon seyirci)
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.