Box Office ABD: Megalopolis gişede varlık gösteremezken lider Vahşi Robot oldu

1.068 Gösterim
30 Eylül 2024 11:55
Box Office ABD: Megalopolis gişede varlık gösteremezken lider Vahşi Robot oldu

Francis Ford Coppola'nın rüya projesi hızla kabusa dönüştü. Ünlü sinemacının büyük oranda cebinden karşıladığı 120 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan Megalopolis, ABD'de ilk hafta sonunda yalnızca 4 milyon dolara ulaştı. Hafta sonunun lideriyse 35 milyon dolarla Vahşi Robot (The Wild Robot) oldu.


Francis Ford Coppola'nın kırk yılı aşkın süredir hayata geçirmeye çalıştığı filmi Megalopolis nihayet seyirciyle buluştu fakat bu, film adına çok hoş bir karşılaşma olmadı. Gerek eleştirmenlerden gerekse seyirciden olumsuz dönüşler alan film, ABD'de ilk hafta sonunda yalnızca 4 milyon dolar elde ederek açılışını ilk beşin dışında gerçekleştirdi. Coppola, 120 milyon dolar prodüksiyon maliyetine sahip filmi büyük oranda kendisi finanse etmişti. Bu performans Megalopolis'i yılın en büyük gişe hayal kırıklıklarından biri yapmaya yetiyor.

 

Hafta sonunun lideri ise bir diğer yeni film Vahşi Robot (The Wild Robot) oldu. 78 milyon dolarlık bütçeye sahip olan film, 35 milyon dolar hasılatla listeye ilk sıradan giriş yaptı.

 

Önceki üç haftanın gişe lideri olan Tim Burton imzalı  Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice), 16 milyon dolarla bu kez listenin ikinci basamağında yer alırken, Transformers: Başlangıç (Transformers One) %62'lik ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 9,3 milyon dolar elde etti ve üçüncü sırada kendine yer buldu. Hindistan yapımı Devara Part 1, açılışını 5,6 milyon dolar hasılatla dördüncü basamakta gerçekleştirirken, Sakın Ses Çıkarma (Speak No Evil) 4,3 milyon dolarla ilk beşi tamamlayan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (27 - 29 Eylül 2024) 

 

1- Vahşi Robot (The Wild Robot) - 35 milyon dolar 

2- Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice) - 16 milyon dolar

3- Transformers: Başlangıç (Transformers One) - 9,3 milyon dolar 

4- Devara Part 1 - 5,6 milyon dolar 

5- Sakın Ses Çıkarma (Speak No Evil) - 4,3 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.