Box Office ABD: Korku filmi The Wretched, mayıs ayı içerisinde $1 milyon hasılat topladı

3.449 Gösterim
9 Haziran 2020 11:55
Box Office ABD: Korku filmi The Wretched, mayıs ayı içerisinde $1 milyon hasılat topladı

Korku filmi The Wretched, mayıs ayı içerisinde ağırlığı arabalı sinemalarda olmak üzere gösterimlerinden $1 milyon hasılat elde etmeyi başardı.


Sinemanın belli tedbirler altında geri dönüşü için süreci en yakından takip edilen ülke kuşkusuz ABD. Hiçbir stüdyo, sinema sektörünün lokomotifi konumundaki ülkede sinema salonlarının büyük çoğunluğu aktif hâle gelmeden filmlerini vizyona sokmak istemezken, ülke genelinde önemli bir kısmını arabalı sinemaların oluşturduğu kısıtlı sayıdaki aktif salonlarda belli bir izleyiciye ulaşmayı başaran filmler de mevcut.

 

Brett Pierce ve Drew T. Pierce'ın yönettiği korku filmi The Wretched, 1 Mayıs'ta sadece 11 arabalı sinemada gösterime girmiş ve ilk hafta sonunda $66 bin gişe elde etmişti. Özellikle arabalı sinemalarda büyük bir revaç gören film, geçtiğimiz hafta sonu 95 salonda $162 bin hasılata ulaşarak toplamda $1 milyonu geçmiş oldu. Filmin bu hasılata, salgın şartlarında ve ağırlıklı olarak arabalı salonlarda ulaşması başarı olarak değerlendiriliyor.

 

ABD'de 8 Haziran itibarıyla 243'ü arabalı sinema olmak üzere toplam 554 sinema salgın şartlarında faaliyet gösteriyor. Bu da ülkedeki toplam lokasyon sayısının yaklaşık %11'i ediyor. Ülkede eyaletlerin önemli bir kısmında sinemaların açılmasına izin verilirken, salonların açılmasının sektör için büyük önem arz ettiği New York, Illinois, California gibi eyaletlerden California'da, %25 kapasite ya da maksimum 100 seyirci (salonlara göre hangisi daha az ise) sınırıyla da olsa sinemaların 12 Haziran'da açılacağı açıklandı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.