Box Office ABD: Korku filmi Smile, beklentilerin ötesine geçen açılışıyla gişenin yeni lideri oldu

2.337 Gösterim
3 Ekim 2022 10:43
Box Office ABD: Korku filmi Smile, beklentilerin ötesine geçen açılışıyla gişenin yeni lideri oldu

Vizyona girdiği gibi gerek seyirci gerek eleştirmenlerden övgü toplayan korku filmi Gülümse (Smile), açılış hafta sonunda tahminlerin üzerine çıkan bir gişe performansıyla 22 milyon dolar hasılata ulaştı ve Box Office ABD'nin yeni lideri oldu.


Parker Finn'in yazıp yönettiği ve prodüksiyon maliyeti 17 milyon dolar olan korku filmi Gülümse (Smile), olumlu eleştiriler ve seyirciden gelen pozitif reaksiyonların da etkisiyle vizyondaki ilk üç gününde tahminlerin üzerine çıkmayı başararak yapımcı Paramount'u sevindirdi. İlk hafta sonunda 22 milyon dolar hasılata erişen film, Box Office ABD hafta sonu listesinin yeni lideri oldu.

 

Bir önceki hafta sonunun gişe lideri Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling), yaklaşık %62'lik ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 7,3 milyon dolar hasılata erişti ve haftayı ikinci sırada kapattı. Gösterimdeki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Kadın Kral (The Woman King), 7 milyon dolar hasılatla üçüncü basamakta kendine yer bulurken, Billy Eichner'in yazıp başrolünde yer aldığı ve Nicholas Stoller'ın yönetmenliğini üstlendiği Universal'ın yeni filmi Bros, 4,8 milyon dolarla açılışını ancak dördüncü sırada gerçekleştirdi. Oyuncu kadrosunun tamamı LGBTİ bireylerden oluşan ilk stüdyo filmi olan Bros'un 10 milyon dolar bareminde bir hasılatla açılışını yapması bekleniyordu.

 

Geçen hafta tekrardan vizyondaki yerini alan gişe rekortmeni Avatar ise, 4,7 milyon dolar hasılatla beşinci sırada yer alan yapım oldu. Yeniden vizyona girdiğinden beri dünya genelinde on günde 58 milyon dolara ulaşan film, böylelikle toplam hasılatını 2,9 milyar doların üzerine çıkardı.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (30 Eylül - 02 Ekim 2022) 

 

1- Gülümse (Smile) - 22 milyon dolar

2- Dert Etme Sevgilim (Don't Worry Darling) - 7,3 milyon dolar 

3- Kadın Kral (The Woman King) - 7 milyon dolar

4- Bros - 4,8 milyon dolar 

5- Avatar - 4,7 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.