Box Office ABD: Jurassic World Dominion, $143 milyonla gişeye hızlı bir giriş yaptı

2.847 Gösterim
13 Haziran 2022 11:47
Box Office ABD: Jurassic World Dominion, $143 milyonla gişeye hızlı bir giriş yaptı

Serinin üçüncü filmi Jurassic World: Hâkimiyet (Jurassic World Dominion), ABD'de ilk hafta sonunda $143,37 milyon hasılata ulaştı ve vizyona hızlı bir şekilde gişenin zirvesinden giriş yaptı. Top Gun: Maverick ise dünya genelinde $700 milyon baremini geride bıraktı.


Jurassic Park ile aynı evrende geçen ve selefi olan seri gibi gişede büyük başarılara imza atan Jurassic World'ün üçüncü filmi Jurassic World: Hâkimiyet (Jurassic World Dominion), ABD'de ilk hafta sonunda $143,37 milyon hasılata erişti ve Box Office ABD'ye zirveden giriş yaptı.

 

2015 yılında serinin ilk filmi Jurassic World, $208 milyon gibi görkemli bir açılışla vizyona girerken, 2018 yapımı ikinci film Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom) ise $148 milyonla açılış yapmıştı. İlk film dünya genelinde $1,6 milyara, ikinci film ise $1,3 milyara ulaşmıştı. İkinci filme paralel bir ilk hafta sonu performansı sergileyen Jurassic World Dominion, ilk üç gününde global olarak $389,12 milyona ulaştı.

 

Vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Top Gun: Maverick, $50 milyonla ikinci sırada yer aldı. İlk haftalarda salonlardaki yerini alan seyirciden olumlu reaksiyon alması sonrası hâlâ yeni seyircilere ulaşmaya devam film, ABD'de $393,34 milyon, globalde ise $747 milyon hasılata ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Box Office ABD ilk beş sırasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.